Stiri de ultima ora

Noul Volkswagen ID.4 interacționează cu pasagerii prin intermediul unei benzi LED

Noul Volkswagen ID.4 interacționează cu pasagerii prin intermediul unei benzi LED
Auto
Volkswagen ID.4 vine echipat cu tehnologia ID.Light, care îi permite să interacționeze cu pasagerii. Aceasta va fi disponibilă și pe ID.3, celălalt model cu zero emisii al producătorului din Wolfsburg.

Mașinile nu mai sunt demult un simplu mijloc de transport care te duce din punctul A în punctul B. Producătorii au dezvoltat sisteme si tehnologii care să facă distanța dintre cele două puncte cât mai ușor de suportat.

Totodată, au fost descoperite noi moduri prin care pasagerii să interacționeze cu mașina. Unii constructori apelează la tehnologia Head-up Display , alții la comenzi vocale sau gesturi.

Volkswagen vrea să ducă lucrurile puțin mai departe cu ajutorul sistemului ID.Light. Acesta utilizează o bandă cu 54 de LED-uri, care se întinde pe toată lungimea bordului și interacționează cu șoferul și pasagerii prin intermediul luminii și a culorilor.

Spre exemplu, sistemul îl întâmpină pe șofer cu o animație în culorile brand-ului din Wolfsburg (alb-albastru). Avertizările sunt anunțate cu o lumină roșie care pulsează energic, iar apelurile cu lumină verde.

Banda LED este poziționată în câmpul vizual al celui de la volan, astfel că acesta se poate concentra în continuare pe condus în timp ce primește informațiile.

Noul Volkswagen ID.4 este primul model cu zero emisii al producătorului, echipat în standard cu tehnologia ID.Light.

Aceasta se va regăsi și pe ID.3, iar constructorul va adăuga funcții noi prin intermediul update-urilor over-the-air.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus