Stiri de ultima ora

Noua generație Toyota Land Cruiser: platformă nouă și motoare V6 cu până la 415 CP

Noua generație Toyota Land Cruiser: platformă nouă și motoare V6 cu până la 415 CP
Auto
Constructorul japonez de automobile a lansat oficial noua generație Land Cruiser. Celebrul off-roader a trecut la o arhitectură nouă, iar din gama de motorizări a dispărut complet propulsorul V8, aspirat natural.

Toyota Land Cruiser și-a câștigat locul printre cele mai bune off-roadere din industrie. După o lungă campanie de promovare, noua generație a debutat acum oficial și, spre dezamăgirea publicului american, nu va fi comercializată pe această piață.

PLATFORMĂ NOUĂ

Niponii au păstrat structura body-on-frame , însă platforma este complet nouă. Este vorba despre arhitectura TNGA, care stă și la baza viitoarei Tundra.

Această modificare înseamnă, printre altele, un șasiu mai ușor, o rigiditate crescută și un centru de greutate mai coborât. De fapt, masa proprie a mașinii a scăzut cu 200 de kilograme, comparativ cu vechiul model. Pentru a se asigura că noul Land Cruiser depășește orice obstacol, fie pe șosea sau în off-road, în procesul de dezvoltare au fost implicați chiar și piloți care aleargă în legendarul Raliu Dakar.

Designul exterior este o evoluție a modelului anterior. Spoilerele, poziționarea blocurilor de lumini, toate au fost gândite astfel încât să nu încurce în off-road, iar forma pătrățoasă a caroseriei a fost păstrată.

Dimensiunile au rămas, de asemenea, neschimbate.

4.990 mm sunt trecuți în dreptul lungimii, lățimea este de 1.980 mm, iar ampatamentul măsoară 2.850 milimetri. Garda la sol măsoară 230 de milimetri, unghiu de atac este de 32 de grade, iar cel de degajare de 24 de grade.

FĂRĂ MOTOARE V8

Motorul V8, aspirat natural, a dispărut complet. În locul său au venit două propulsoare V6, twin-turbo: unul pe benzină și celălalt diesel . Primul are o capacitate de 3.5 litri și dezvoltă 415 CP și 650 Nm, iar al doilea (de 3.3 litri) are 309 CP și 700 Nm.

Transmisia este una automată cu 10 trepte, iar tracțiunea integrală cu trei diferențiale blocabile completează pachetul. Ulterior, noua generație Toyota Land Cruiser va putea fi comandată și într-o versiune de performanță GR Sport.

Tocmai pentru a putea circula fără probleme pe teren accidentat, modelul nipon poate fi echipat cu o suspensie adaptivă, iar sistemul E-KDSS (Electronic Kinetic Dynamic Suspension System) a fost revizuit.

Noua Toyota Land Cruiser este echipată cu versiunea actualizată a familiei de sisteme Safety Sense.

Aceasta include, printre altele, cruise control adaptiv , asistent la menținerea benzii de rulare și fază lungă adaptivă.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus