Stiri de ultima ora

Italia vrea să genereze investiții de un miliard de euro pentru fabrica de baterii Stellantis

Italia vrea să genereze investiții de un miliard de euro pentru fabrica de baterii Stellantis
Auto
Italia are un plan prin care să atragă investiții de un miliard de euro într-o viitoare fabrică de baterii pentru mașini electrice pe teritoriul său, cu Stellantis ca jucător principal în acest proiect, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters.

În aprilie, entitatea rezultată în urma fuziunii dintre Fiat-Chrysler și PSA a transmis că analizează posibilitatea construirii mai multor “Gigafactories” în Europa și SUA. 

Grupul Stellantis ar putea să aleagă Italia ca destinație pentru o viitoare fabrică de baterii pentru mașini electrice , fiind în discuții cu autoritățile de la Roma, potrivit unor informații neoficiale de dată recentă. 

Surse guvernamentale spun că Executivul de la Roma vrea să pună la bătaie 600 de milioane de euro pentru construcția fabricii, urmând ca totalul să atingă borna de un miliard de euro prin atragerea de investitori, potrivit Reuters. 

Una dintre variantele luate în calcul de italieni pentru construcția fabricii de baterii este un parteneriat public-privat în care Stellantis să dețină o parte din acțiuni, conform surselor. Oficialii Stellantis au refuzat să comenteze. 

Grupul are deja proiecte de “Gigafactories” în Franța și Germania, cu investiții totale evaluate la 5 miliarde de euro. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus