Stiri de ultima ora

Informații despre viitorul Mercedes-Benz EQS: sedanul electric va prelua tehnologii de la ...

Informații despre viitorul Mercedes-Benz EQS: sedanul electric va prelua tehnologii de la ...
Auto
Informații despre viitorul Mercedes-Benz EQS: sedanul electric va prelua tehnologii de la Clasa S și ar putea debuta în toamna acestui an

Publicat Vineri, 26.07.2019 de Cornel Șocariciu

Mercedes-Benz pregătește prezentarea lui EQS. Sedanul electric al nemților va avea la bază platforma Modular Electric Architecture și va miza pe o configurație cu două motoare electrice. Conform surselor, autonomia ar urma să fie cuprinsă între 400 și 500 de kilometri.

Familia de electrice Mercedes-Benz EQ este pe cale să devină din ce în ce mai mare. Până la finele anului viitor, oficialii constructorului german își doresc ca această să fie alcătuită din cel puțin patru modele.

Alături de SUV-ul EQC, familia de electrice a constructorului german va include și o navă amiral inspirată de Clasa S (foto). Modelul va fi botezat EQS, iar o serie de .

În ceea ce privește designul, viitorul EQS ar urma să preia o parte din liniile lui CLS, dar va integra și elemente pe care deja le-am admirat pe Clasa S și chiar și pe noul Mercedes-AMG GT 4-door Coupe. La interior, viitorul EQS va oferi spațiu ceva mai generos decât Clasa S, iar tehnologiile vor fi preluate de pe nava amiral a constructorului german.

Noul EQS va fi primul model din gama EQ care va primi platforma MEA (Modular Electric Architecture), arhitectura gândită special de nemți pentru modelele electrice . Conform unor surse apropiate companiei, sedanul electric va fi echipat cu două motoare, câte unul pe fiecare punte. , iar în cazul SUV-ului, cele două motoare electrice oferă 408 CP și 760 Nm. În cazul lui EQS, resursele disponibile vor fi ceva mai generoase. În ceea ce privește bateria, aceleași voci menționează un acumulator cu o capacitate de 90 kWh, o valoare suficientă pentru o autonomie curpinsă între 400 și 500 de kilometri.

Viitorul Mercedes-Benz EQS va fi asamblat la uzina din Sindelfingen. Este a treia fabrică Mercedes din Germania care a fost pregătită pentru asamblarea modelelor electrice . În Bremen este produs SUV-ul EQC, în timp ce la uzina din Rastatt, Mercedes-Benz va asambla viitorul EQA (model electric de clasă compactă).

Surse apropiate companiei menționează că viitorul sedan electric ar putea fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii septembrie.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus