Stiri de ultima ora

Informații despre succesorul SUV-ului Mini Countryman: modelul va avea versiune electrică și va fi produs în uzina BMW din Leipzig

Informații despre succesorul SUV-ului Mini Countryman: modelul va avea versiune electrică și va fi produs în uzina BMW din Leipzig
Auto
Oficialii Mini au anunțat că succesorul SUV-ului Countryman va fi lansat în 2023 și va fi asamblat la uzina Grupului BMW din Leipzig, Germania. În plus, modelul va fi disponibil atât cu motoare cu ardere internă, cât și în versiune electrică.

Actuala generație MINI Countryman va avea un succesor, iar conform oficialilor Grupului BMW, modelul va fi lansat în 2023. Viitorul SUV semnat de constructorul britanic va fi primul Mini fabricat în Germania. Mai precis, acesta va fi asamblat la uzina BMW din Leipzig.

În prezent, actualul Countryman (foto) este fabricat la uzina VDL Nedcar din Olanda.

"În ultimii ani am lucrat continuu pentru a duce uzina către succes. Acest contract de producție pentru succesorul SUV-ului Mini Countryman oferă un alt reper major asupra activității noastre", a declarat declară Hans-Peter Kemser, directorul uzinei BMW din Leipzig.

Conform oficialilor, succesorul lui Mini Countryman va avea atât versiuni cu motoare cu ardere internă, cât și o variantă electrică.

Astfel, britanicii vor implementa strategia "Power of Choice" a Grupului BMW, o abrodare lansată de nemți pentru a putea îndeplini nevoile de mobilitate specifice clienților din întreaga lume.

"Urmărim abordarea Power of Choice a Grupului BMW prin gama noastră largă de motoare pe benzină şi diesel , sistemul plug-in hybrid şi propulsia electrică, pentru a îndeplini nevoile şi aspiraţiile clienţilor din întreaga lume", a declarat Bernd Körber, directorul Mini, în urmă cu câteva săptămâni.

Uzina BMW din Leipzig a fost deschisă în 2005, iar cel mai recent program de investiții (300 de milioane de euro) a inclus modernizări în atelierele de caroserie și vopsitorie, asamblate și logistică.

Uzina are o capacitate de producție de peste 350.000 de unități pe an, iar în prezent, în fabrica din Leipzig sunt asamblate modelele BMW care folosesc arhitectura cu roți motrice față, dar și modelul electric i3.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus