Stiri de ultima ora

Informații despre noua generație Nissan Micra: hatchback-ul subcompact va fi dezvoltat și produs de Renault

Informații despre noua generație Nissan Micra: hatchback-ul subcompact va fi dezvoltat și produs de Renault
Auto
Nissan a anunțat că următoarea generație a hatchback-ului subcompact Micra va fi dezvoltată și produsă integral de partenerii de Alianță de la Renault.

Nissan a confirmat la jumătatea lunii august că , fără să fie afectat de planul constructorului japonez care prevede reducerea cu 20% a numărului de modele la nivel global .

Oficialii mărcii japoneze au început acum să ofere o serie de detalii despre viitoarea generație, însă principala noutate este că Nissan nu va mai avea un cuvânt major de spus în direcția de viitor a modelului.

Ashwani Gupta, Chief Operating Officer al Nissan, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat publicației franceze Le Monde că noua generație Micra va fi dezvoltată și produsă exclusiv de partenerii de Alianță de la Renault .

"Pentru următoarea generație Micra, vom urma Renault și vom solicita celor de la Renault să dezvolte și să producă viitorul Micra pentru noi", a precizat el.

Decizia are la bază noua strategie a Alianței Renault-Nissan, prin care Renault vă coordona întreaga activitate din Europa a celor de la Nissan în segmentul modelelor de mici dimensiuni. În prezent, Micra este produs la uzina Renault de la Flins (Franța), însă aceasta va fi transformată într-un centru de reciclare începând din 2024.

Popularitatea lui Micra în Europa a scăzut constant în ultimii ani.

Modelul s-a comercializat în 86.000 de unități în 2017 după lansarea noii generații, însă de atunci Micra a intrat pe o traiectorie descendentă, cu aproape 78.000 de unități în 2018 și 65.000 de unități în 2019. În prima jumătate a anului, Micra a avut mai puțin de 20.000 de clienți, însă scăderea din 2020 a fost cauzată și de pandemia de coronavirus.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus