Stiri de ultima ora

Hyundai a început testele cu Ioniq 5: SUV-ul electric va fi prezentat în 2021

Hyundai a început testele cu Ioniq 5: SUV-ul electric va fi prezentat în 2021
Auto
Hyundai testează în această perioadă viitorul SUV electric Ioniq 5, care va fi prezentat oficial în prima parte a anului viitor. Noul model este dezvoltat pe o platformă nouă care permite autonomii de până la 450 de kilometri.

Hyundai a anunțat la începutul lunii august că , iar primul model care va fi dezvoltat pe baza noii strategii este Ioniq 5.

Acesta va lua forma unui SUV electric bazat pe conceptului Concept 45 , prezentat în toamna anului trecut pentru a indica direcția de viitor a constructorului asiatic.

La numai câteva zile după anunțarea noii strategii, Hyundai a început oficial testele cu Ioniq 5 pe circuitul de la Nurburgring, cu un prototip aflat sub un camuflaj agresiv pentru a ascunde astfel cât mai multe elemente de design exterior.

Întrucât prezentarea oficială a noului Ioniq 5 va avea loc abia la începutul anului viitor, Hyundai nu a oferit încă niciun fel de detalii tehnice despre noul model.

Totuși, Hyundai a confirmat anterior că modelul va utiliza dezvoltată de Hyundai împreună cu partenerii tradiționali de la Kia, iar această platformă va permite autonomii de 400-450 de kilometri.

De asemenea, presa internațională a relatat în primăvara acestui an că versiunea de serie a lui Concept 45 prin intermediul a două motoare, câte unul pe fiecare punte, iar motorul amplasat pe puntea spate va fi mai puternic decât cel de pe puntea față.

Alte două modele au fost anunțate deja de Hyundai pentru noua gama Ioniq. Ioniq 6 va fi un sedan electric bazat pe conceptul Prophecy care va fi prezentat în 2022, pentru ca în 2024 să facem cunoștință și cu Ioniq 7, un SUV de mari dimensiuni.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus