Stiri de ultima ora

Hamilton a câștigat cursa din Austria! Bottas, locul doi după ce l-a depășit pe final pe Verstappen

Hamilton a câștigat cursa din Austria! Bottas, locul doi după ce l-a depășit pe final pe Verstappen
Auto
Hamilton a câștigat cursa din Austria! Bottas, locul doi după ce l-a depășit pe final pe Verstappen

Publicat Duminica, 12.07.2020 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a obținut fără emoții victoria în a doua cursă de Formula 1 din Austria, în timp ce Valtteri Bottas a terminat pe locul doi după ce l-a depășit pe Max Verstappen cu trei tururi înainte de final.

A doua cursă de Formula 1 a sezonului desfășurată pe circuitul Red Bull Ring nu a fost la fel de spectaculoasă ca cea de săptămâna trecută, însă a oferit câteva dueluri interesante și mult dramatism pentru Ferrari. 

Lewis Hamilton a plecat excelent din pole position, în timp ce Max Verstappen și-a păstrat cu greu locul doi obținut în calificări ca urmare a unor tentative de depășire din partea lui Carlos Sainz.

La rândul său, Valtteri Bottas a rămas pe locul patru, în timp ce Alexander Albon a trecut de Esteban Ocon în lupta pentru locul cinci în fața lui Daniel Ricciardo, Pierre Gasly și Lance Stroll, cu Lando Norris pe 10.

În spatele plutonului fruntaș, Charles Leclerc a plecat de pe locul 14 în urma unei penalizări de trei poziții la finalul calificărilor, iar în primul viraj monegascul l-a ajuns din urmă pe coechipierul său Sebastian Vettel, care a avut un start modest de pe poziția a 10-a.

Cei doi s-au atins după ce Leclerc nu a estimat corect distanțele, iar Vettel a suferit o avarie la aripa spate, în timp ce monegascul a avut defecțiuni la aripa față. Incidentul a determinat apariția Safety Car-ului pe circuit, iar ambii piloți ai Scuderiei Ferrari au abandonat în cele din urmă la un interval de câteva tururi.

Tururi de consolidare

Cursa s-a reluat în turul 4 fără schimbări majore în pluton, însă Albon a urcat pe patru după ce l-a depășit în turul 8 pe Sainz.

Alături de Vettel, Ricciardo a fost singurul pilot din plutonul fruntaș care a început cursa cu pneuri medium în defavoarea celor soft, însă chiar și așa australianul l-a depășit pe coechipierul său Ocon în turul 19 și a urcat astfel pe locul 6. Ulterior, Ocon avea să abandoneze la boxe din cauza unei defecțiuni tehnice.

În rest, Hamilton și-a construit în avans de 5 secunde în fața lui Verstappen și Bottas, în timp ce restul plutonului condus de Albon s-a îndepărtat la peste 25 de secunde de lider.

Strategie identică la oprirea la boxe

Verstappen a deschis seria opririlor la boxe în turul 24 și a fost urmat trei tururi mai târziu de Hamilton, în timp ce Bottas a preferat să rămână pe traseu până în turul 34 în speranța că va fi capabil să-l depășească pe pilotul celor de la Red Bull Racing.

Toți cei trei piloți au optat pentru cauciucuri medium, însă strategia Mercedes nu a dat roade, întrucât Bottas a revenit pe circuit pe locul trei la 8 secunde în spatele lui Verstappen și la 13 secunde de liderul Hamilton.

În schimb, Ricciardo a înlocuit pneurile medium cu cele soft și a rămas pe locul 5 în fața lui Stroll, Perez și Sainz, care au optat pentru un al doilea stint pe medium.

Perez, performanțe excelente pentru Racing Point

Vedeta celui de-al doilea stint a fost Perez, care în ciuda locului 17 obținut pe grila de start a progresat rapid în pluton și a ajuns rapid până pe locul 7, iar după intrarea la boxe l-a depășit pe Stroll și a început să stabilească o serie de recorduri pe circuit înainte de a-l ajunge din urmă pe Albon.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus