Stiri de ultima ora

Gordon Murray lansează un supercar special T.50 Niki Lauda: 725 CP și producție limitată

Gordon Murray lansează un supercar special T.50 Niki Lauda: 725 CP și producție limitată
Auto
Gordon Murray Automotive a prezentat lumii întregi noul T.50 Niki Lauda. Mașina este destinată exclusiv circuitului, iar producția va fi limitată la doar 25 de exemplare.

Gordon Murray este geniul din spatele unor mașini precum Brabham BT46 "Fan Car" sau McLaren F1. Britanicul și-a înființat propria companie, iar primul model din noua eră este T.50.

Acum, ca un omagiu adus lui Niki Lauda, Gordon Murray Automotive a anunțat lansarea unei ediții speciale, bazată pe T.50 și denumită după celebrul pilot austriac. Anunțul a venit chiar în ziua în care Lauda ar fi împlinit 72 de ani.

T.50 Niki Lauda va fi replicat în doar 25 de exemplare, toate destinate exclusiv circuitului. Noul model va intra pe linia de asamblare cel mai devreme în 2023, imediat după ce vor fi finalizate toate cele 100 de unități T.50 standard.

ELEMENTE AERODINAMICE ȘI MASĂ PROPRIE DE 852 KG

Din punct de vedere estetic, ediția specială vine cu un splitter frontal supradimensionat, aripă spate fixă, difuzor nou de aer, priză de aer pe plafon și alte câteva elemente aerodinamice . Panourile de caroserie sunt confecționate special din fibră de carbon, tocmai de aceea masa proprie a scăzut la 852 de kilograme (-134).

La viteze mari, apăsarea aerodinamică ajunge până la 1.500 de kilograme.

Pentru o manevrabilitate îmbunătățită, suspensia a fost coborâtă cu 87 de milimetri în față și cu 116 milimetri în spate.

Habitaclul a suferit și el câteva modificări. Poziția centrală de condus a fost păstrată, dar scaunul din dreapta șoferului a fost eliminat. În locul lui a fost instalat un extinctor și un panou de comandă. La cerere, T.50 Niki Lauda poate veni și cu un singur scaun.

V12 ASPIRAT, CAPABIL DE 752 CP

La fel ca și în cazul versiunii normale, sub capotă avem un propulsor V12 aspirat. Valvele sunt acum din titan, iar galeria de admisie și cea de evacuare au fost revizuite, astfel că greutatea motorului a scăzut cu 16 kilograme.

Unitatea de 4.0 litri dezvoltă 725 de cai putere (+71) și 485 Nm cuplu, iar linia roșie a fost împinsă la 11.500 de rotații pe minut.

Transmisia automată cu șase trepte este disponibilă în două configurații: una standard (viteză maximă de 322 km/h) și una cu rapoarte mai scurte, caz în care viteza de top scade la 274 km/h.

Prețul unui T.50 Niki Lauda pornește de la 3.1 milioane de lire sterline, sau 3.6 milioane de euro.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus