Stiri de ultima ora

Frumusețe rară: ediția Royale pentru Maserati Quattroporte, Levante și Ghibli

Frumusețe rară: ediția Royale pentru Maserati Quattroporte, Levante și Ghibli
Auto
De fiecare dată când citim „Maserati ne amintim cu oarecare tristețe de întreruperea producției lui GranTurismo, după care ne bucurăm la gândul că în curând vom vedea un nou model italian, de data aceasta cu alură de supersportivă, cu motor dispus central.

Însă, până atunci, producătorul italian ne reamintește că frumusețea nu a părăsit deloc gama sa: în ciuda anilor care apasă pe ele, modelele Quattroporte, Ghibli și Levante continuă să întoarcă priviri; cu atât mai mult cu cât acum primesc o nouă înfățișare, sub forma unei ediții limitate.

Aceasta poartă numele Royale, care amintește de versiunea cu același nume, disponibilă în anii ’80 pe Quattroporte. Din fericire, de această dată numele Royale se asociază cu toate modele existente în gama actuală.

Clienții care optează pentru Royale vor alege între două nuanțe de caroserie – Blu Royale sau Verde Royale – și vor primi un set de jante vopsite în cularea antracitului. Nivelul de echipare pe care este bazată ediția Royale este GranLusso, care îmbie pasagerii cu pielea Zegna Pelletessuta – un material din piele țesută, care se găsește exclusiv la Maserati. Totodată, pachetele (altfel opționale) Cold Weather, Premium și Driving Assistance Plus sunt oferite acum ca dotare standard.

Dacă generația din ’86 a lui Quattroporte era animată de un V8 de 4,9 litri (cu 300 de cai-putere), exemplarele Royale actuale sunt puse în mișcare de V6-uri: un diesel cu 257 CP și un benzinar, cu 350 sau 430 de cai-putere.

Nu a fost comunicat prețul pentru modele speciale Royale, însă știm că se vor produce doar 100 de astfel de unități. Livrările sunt programate să înceapă în Martie 2020.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus