Stiri de ultima ora

Ford Fiesta eWheelDrive - prototipul unui automobil propulsat de motoare electrice amplasate ...

Ford Fiesta eWheelDrive - prototipul unui automobil propulsat de motoare electrice amplasate ...
Auto
Ford și Schaeffler au prezentat prototipul unui model Fiesta propulsat de două motoare electrice amplasate în roțiile din spate. Numele său este eWheel Prototype și permite testarea acestui tip de propulsie.

Ford și Schaeffler s-au aliat pentru a dezvolta prototipul unui automobil cu propulsie electrică, dar ale cărui motoare sunt amplasate direct în roțiile din spate. Așa s-a născut Ford Fiesta eWheelPrototype, un model gândit pentru a explora posibilitățiile acestui tip de propulsie. În locul unui motor electric amplasat în față, acest protopit folosește două motoare electrice situate chiar în roțile din spate ale mașinii. Locul convențional al motorului este acum ocupat de setul de acumulatori. Designul compact al acestui tip de motor electric ce înglobează sistemele de propulsie, frânare și răcire dă posibilitatea creării unui automobil mult mai compact. Poate chiar un automobil pentru patru persoane ce ar ocupa locul unui pentru două persoane, spune Ford.

Nu au fost date încă publicității date tehnice specifice despre prototipul Ford Fiesta eWheelPrototype, dar conform filmului de prezentare de mai jos, ambele motoare pot livra o putere combinată de 110 CP și un cuplu de 700 Nm. Mai mult, acest tip de motor electric va permite în viitor și o manevrabilitate excepțională și chiar parcări laterale perfecte.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus