Stiri de ultima ora

Facem cunoștință cu mașinile din #ElectricRomânia 2020: Volkswagen ID.3 - vom avea alături de noi și „Golf-ul electricelor”

Facem cunoștință cu mașinile din #ElectricRomânia 2020: Volkswagen ID.3 - vom avea alături de noi și „Golf-ul electricelor”
Auto
Facem cunoștință cu mașinile din #ElectricRomânia 2020: Volkswagen ID.3 - vom avea alături de noi și „Golf-ul electricelor”

de Bogdan Mirică Miercuri, 09.09.2020

După ce anul trecut am condus în Electric România versiunea electrică a lui Golf, anul acesta trecem la nivelul următor cu mașina supranumită „Golf-ul electricelor”. Noul Volkswagen ID.3 a ajuns în România și va lua parte la turul nostru electric.

Câte concerte AC/DC crezi că poți accesa într-o viață? Nu există o statistică foarte clară, însă nu foarte multe. Ar trebui să călătorești în jurul lumii cu membrii formației. Tocmai de aceea, momentul acela în care formația preferată ajunge în sfârșit în orașul tău trebuie să fie unic. Special. Și nu ești singurul care are această așteptare. Mai sunt alte câteva zeci de mii de suflete care vor să vadă totul pe scenă.

Presiunea resimțită pe umerii uneia dintre cele mai populare formații rock din zilele noastre este uriașă. Dar, atunci când ești în top, presiunea devine o normalitate. Pentru Volkswagen , care conduce piața auto europeană și chiar mondială de vreo câțiva ani, presiunea a devenit o normalitate. Însă, momentul lansării primului model electric din cadrul gamei dedicate ID a adus, cu siguranță, mai multă presiune decât erau obișnuiți germanii. Poate de aceea perioada de la momentul debutului noului ID.3 și până la livrarea primelor exemplare s-a transformat într-o adevărată călătorie.

Germanii s-au jucat cu presiunea și au împărțit emoțiile debutului cu primii 30.000 de clienți ai ediției speciale de lansare ID.3 1st Edition. La 10 luni după ce am văzut mașina camuflată, ascunsă într-un cub la Berlin, Volkswagen ID.3 a ajuns în România. La timp pentru a lua parte în singurul test care ar putea oferi presiunea cu care părintele Volkswagen și-a obișnuit modelele: #ElectricRomânia. Până la urmă, mașina supranumită „Golf-ul Electricelor” avea nevoie de o primire pe măsură.

Și, chiar dacă în acest moment competiția în segmentul electricelor a devenit una fără menajamente, Volkswagen ID.3 are avantaje clare, oferite de cea mai mare sumă investită de un producător în cercetare și dezvoltare. Promovat ca un model compact care oferă spațiul unui Passat, noul ID.3 are misiunea de a continua succesul lui e-Golf și de a atrage noi clienți. Nu va fi ușor, întrucât piața are mai multe modele electrice compacte, printre care și best-seller-ul Nissan Leaf sau mult mai tânărul Hyundai Ioniq. Nu mai vorbim despre modele din alte segmente care se dovedesc a fi la fel de competitive: Renault Zoe și Hyundai Kona.

În fața acestor amenințări, Volkswagen joacă într-o ligă confortabilă, cea compactă, acolo unde deține supremația de ani buni cu Golf.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus