Stiri de ultima ora

Facem cunoștință cu mașinile din #ElectricRomânia 2020: Renault Zoe - a doua generație a electricei franceze vine cu o baterie mai mare și cu un look chic

Facem cunoștință cu mașinile din #ElectricRomânia 2020: Renault Zoe - a doua generație a electricei franceze vine cu o baterie mai mare și cu un look chic
Auto
Facem cunoștință cu mașinile din #ElectricRomânia 2020: Renault Zoe - a doua generație a electricei franceze vine cu o baterie mai mare și cu un look chic

de Dragoș Băltățeanu Luni, 07.09.2020

Renault Zoe, cea mai populară mașină electrică din Europa, este din nou alături de Electric România by Vitesco Technologies. De această dată, în versiunea îmbunătățită a generației a doua.

Renault revine în a doua ediție a turului Electric România by Vitesco Technologies cu noua generație a popularului model de clasă mică: Zoe. Dacă anul trecut am văzut la treabă prima generație, noul model intră pe lista de mașini participante în 2020 după ce a fost prezentat oficial exact în timpul turului din 2019. 

Renault Zoe este cel mai popular model electric al momentului, deși numele cu rezonanțe chic este pe piață încă din 2012. Renault a mizat pe acest model de clasă mică cu un look futurist și a reușit să îl păstreze constant pe primele locuri în preferințele publicului amator de automobile eco.

Cu o abordare diferită a pieței de electrice , Zoe a atras numeroși clienți prin look-ul atrăgător, performanțele îmbunătățite constant și latura practică excelentă. Iar tot pachetul a avut mereu un preț accesibil față de multe alte modele electrice de pe piață.

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ ȘI DOUĂ VARIANTE DE MOTORIZARE

Renault a infuzat modelul Zoe cu un look mult mai fresh, plus o baterie mai mare și un motor mai eficient la jumătatea anului 2019. Este a doua generație a modelului francez, care primește astfel un interior mult mai modern, în concordanță cu restul modelelor Renault, versiunea ZE50 echipată cu baterie de 52 kWh ce asigură o autonomie de 400 km și mult așteptata încărcare rapidă cu conector CCS.

Modelul anterior putea fi încărcat doar la stații de încărcare AC, dar era singurul model de pe piață ce suporta încărcări cu viteze de 22 kWh, ceea ce îi oferea un atu aparte la alimentările cu curent alternativ.

Noul model remediază acest lucru, primind un port CCS amplasat tot în spatele siglei, iar modelul suportă acum încărcări de până la 50 kWh. În plus, francezii au păstrat în gamă două motorizări electrice și două tipuri de baterii: ZE40 - R110 folosește bateria de 40 kWh și motorul electric de 108 CP , ZE50 - R110 folosește motorul de 108 CP cu bateria mare iar ZE50 - R135 oferă 135 CP alimentat de o baterie cu capacitate netă de 52 kWh (54.7 kWh brut).

Versiunea ZE40 echipată cu motorul R110 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 11.4 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 135 km/oră.

Versiunea ZE50 cu motorul R135 este cea cea ne va însoți în Electric România 2020, iar aceasta poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 140 km/oră.

Bateria este amplasată în podea, ceea ce creează o poziție de condus relativ înaltă, fără ca șoferul să aibă posibilitatea să-și regleze scaunul pe înălțime. Reversul medaliei este că Zoe păstrează un portbagaj încăpător cu un volum de 338 litri.

LOOK MODERN

La nivel vizual, noul Renault Zoe a păstrat silueta familiară. Dimensiunile sunt similare cu ale generației anterioare, modelul fiind similar în dimensiuni cu un Renault Clio. Renault Zoe are 4.087 mm lungime, 1.787 mm în lățime și 1.562 m  înălțime.

Noul Zoe are un interior mai confortabil și mult mai multă tehnologie la bord. Farurile redesenate folosesc acum tehnolgie LED , iar spoilerul față are un design nou. În spate, stopurile au păstrat forma de romb, dar sunt luminate cu LED-uri. Gama Zoe a primit și culori noi dintre care Bleu Celadon și Rouge Flame sunt printre cele mai populare.

La interior se remarcă planșa de bord digitală ce folosește un display de 10 inch cu o grafică modernă.

Pe consola centrală a apărut un ecran tactil de 9.3 inch amplasat vertical prin intermediul căruia pot fi controlate funcțiile sistemului infotainment. Comenzile pentru sistemul de climatizare sunt similare cu cele ale modelului Dacia Duster cu elemente circulare. Pentru selectarea direcției de mers și a modului de rulare, Renault folosește schimbătorul numit e-shifter cu impuls.

RENAULT ZOE PE PIAȚA DE AUTOMOBILE ELECTRICE

De la nivelul următor Zen, Zoe primește banchetă spate rabatabilă, aer condiționat automat, volan îmbrăcat în piele ecologică, sistem pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere, asistent pentru menținerea benzii de rulare, monitorizarea presiunii în pneuri și faruri cu asistent adaptiv pentru faza lungă. Prețurile încep de la 32.250 euro

Prețurile încep de la 33.250 euro.

Modelul care ne va însoți în Electric România by Vitesco Technologies este un Renault Zoe ZE50 - R135 Intens în culoarea Bleu Celadon. Prețul exemplarului din tur este de 36.000 euro.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus