Stiri de ultima ora

#ElectricRomânia 2020, ziua 5: Din Transilvania în Banat în cea mai lungă zi la volanul celor opt mașini electrice

#ElectricRomânia 2020, ziua 5: Din Transilvania în Banat în cea mai lungă zi la volanul celor opt mașini electrice
Auto
#ElectricRomânia 2020, ziua 5: Din Transilvania în Banat în cea mai lungă zi la volanul celor opt mașini electrice

Ziua 5 a fost cea mai lungă zi din această ediție Electric România: am parcurs 350 kilometri pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Arad - Timișoara. Am întâlnit o infrastructură pentru încărcarea mașinilor electrice mult superioară față de anul trecut, dar am întâmpinat și probleme.

Alarma ceasului a sunat devreme azi în hotelul Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca. Toată caravana Electric România 2020 s-a trezit devreme, pentru că ziua 5 se anunța a fi cea mai lungă din acest tur. 

Planul nostru era să plecăm din Cluj cu destinația Oradea, primul pit-stop al zilei pentru oameni și mașini. După un mic dejun rapid și o cafea, toată lumea era în mașini pregătită să dea piept cu drumurile Transilvaniei. 

Pentru cei care au participat și la prima ediție Electric România, drumul dintre Cluj și Oradea este unul familiar. Personal l-am parcurs tot cu Audi e-tron în versiunea de caroserie "normală", iar acum am negociat virajele către județul Bihor cu e-tron Sportback.

Dacă în 2019 am mers de la Târgu Mureș la Oradea în cea mai lungă etapă de atunci, anul aceasta am mărit miza și am mers de la Cluj la Timișoara, via Oradea și Arad. Cei 145 km dintre orașele din Transilvania au curs repede, toată coloana de mașini electrice păstrând un ritm normal, fără excese.

Oradea ne-a întâmpinat cu un soare arzător, 32 grade în aer și promisiunea unui vis frumos: patru stații de încărcare rapide instalate de Primăria Oradea în cea mai nouă parcare subterană inaugurată de curând chiar în centrul capitalei județului Bihor. Patru dintre mașinile din carvană s-au îndreptat către parcarea din strada Independenței. Dar, din păcate, în ciuda ajutorului acordat de oamenii care au în administrarea parcarea publică, nu am reușit să pornim încărcarea. Doar Renault Zoe s-a înțeles cu una dintre stații și a putut fi încărcat parțial la curent alternativ.

Stația MOON de 75 kW din cadrul dealerului Volkswagen D&C Oradea a fost de mare ajutor în realimenta restul de mașini. Aflate deocamdată în teste după instalarea care a avut loc recent, stațiile MOON vor intra în curând într-o rețea disponibilă publicului larg contracost. Dacă vreți , oamenii oferă și wallbox-uri rezidențiale. Îi găsiți la orice showroom Volkswagen și Audi din România.

De la Oradea la Arad sunt încă 120 km și aici am dat de traficul specific vestului țării în apropierea frontierei. Mai întâi, un accident ne-a ținut 20 minute în coloană la ieșirea din Oradea, iar trecerile prin Salonta și Chișineu Criș se fac bară la bară. Spre Arad, traficul a devenit mai lejer, iar o parte din colegi au mers să alimenteze la stația MOL din Arad, proaspăt posesoare a unei stații de încărcare din rețeaua MOL Plugee. Este interesant faptul că încărcările la MOL Plugee nu sunt taxate pe kWh, ca peste tot, ci la sesiune. Cu 29 de lei cumperi accesul la stație și încarci cât vrei.

Până la Timișoara am devorat ultimii 75 km, prin marea de camioane care veneau dinspre frontiera de la Nădlac și apoi pe autostrada A1. 

Cel mai mare oraș din Banat ne-a primit cu cam tot atâtea stații de încărcare ca anul trecut. Și, așa cum știam, acestea sunt destul de aglomerate, în Timișoara mașinile electrice fiind populare. Ne-am împrăștiat în tot orașul și am realimentat toate cele opt mașini la stații ale partenerilor noștri de la Renovatio e-charge , MOL Plugee și MOON din cadrul dealerului Volkswgen Autoclub Timișoara. Am încercat și alte stații timișorene care ne-au dat bătăi de cap. De exemplu, Kia e-Niro a găsit în centrul orașului o stație rapidă la care nu poți să-ți cumperi acces decât până la ora 18.

Dureros. Am reconfigurat planurile și am tras curent de la Kaufland.

Seara s-a încheiat la superbul hotel Tresor Le Palais din Timișoara, care ne va fi gazdă pentru două nopți. Pentru că mâine rămânem la Timișoara, unde mergem să-i vizităm pe partenerii noștrii de la Vitesco Technologies. Și acum, să dăm cuvântul celor care au condus în cea mai lungă zi de la Electric România by Vitesco Technologies. Și să vedem cifrele reale ale zilei.

TUDOR RUS (DOUALOCURI.RO ȘI TOPSPEED.COM) ȘI HYUNDAI KONA

Hyundai Konaeste pentru doritorii de electrice alegerea pragmatică dictată de matematica pură din spatele autonomiei și al consumului de energie electrică. Sigur, plasticul de la interior nu e cel mai moale de pe planetă, dar poate timpul va trece mai frumos peste el. Sportivitatea nu e neapărat un selling point, deși șasiul este unul echilibrat, cu tente picante în modul sport. Altfel, partea vizuală de la interior și exterior ține de ochiul fiecăruia, de multe ori încețoșat de preferințe personale și subiectivism - nimic greșit aici, din punctul meu de vedere. Dar dacă e să trag linie, Kona iese pe plus cu lejeritate pentru cei care prețuiesc timpul. Timp salvat cu încărcarea, cu pauzele ceva mai mici în care bateria înfulecă electricitate sau cu posibilitatea de a continua drumul de acolo de unde alte electrice se opresc.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus