Stiri de ultima ora

#ElectricRomânia 2020, ziua 2: Prin Pasul Oituz, către Moldova în ritm electric

#ElectricRomânia 2020, ziua 2: Prin Pasul Oituz, către Moldova în ritm electric
Auto
După entuziasmul primei zile, lucrurile s-au așezat pe făgașul normal în ziua a doua din Electric România 2020. Am lăsat în spate frigul din Balvanyos pentru căldura plăcută și lumina toamnei din Moldova.

Lucrurile intră în normal la Electric România 2020 by Vitesco Technologies. Dacă în prima zi ne-a chinuit cu traficul infernal de pe DN 1, astăzi cele șase ore petrecut la volanul celor opt mașini electrice au trecut aproape fără să simțim.

Azi, singura problemă a fost dezlegarea unei probleme de logistică în Bacău, acolo unde infrastructura stațiilor de încărcare a crescut aproape exponențial față de anul trecut, dar ne-am lovit de stații care au dat erori și a trebuit să ne reorganizăm rapid.

Din fericire, ai de unde alege în ceea ce privește numărul stațiilor de încărcare rapide din Bacău, acesta fiind singurul punct de realimentare de azi pe drumul dintre Băile Balvanyos și Iași.

Ziua de astăzi a început în aerul rece de munte de la Băile Balvanyos, unde la orele mici ale dimineții erau 5-7 grade Celsius. Peste noapte au mai primit ceva curent doar Mini Cooper SE și Peugeot e-2008 , folosind priza type 2 a hotelului și o priză casnică.

După micul dejun, am coborât pe drumul virajat ce leagă Băile Balvanyos de Târgul Secuiesc. Aici s-a impus o oprire la o spălătorie self-wash, urmele primei zile fiind prezente pe mașini. Am împărțit grupul în două și am spălat cu sârg toate cele opt mașini. 

Proaspete și curate, cele opt electrice au luat apoi drumul Moldovei, având în față unul dintre cele mai frumoase drumuri din România: Pasul Oituz.

Este pentru prima dată când alegem acest traseu pentru Electric România by Vitesco Technologies și nu am regretat nici un minut. Drumul prin Pasul Oituz este superb atât în ceea ce privește peisajele, dar și pentru cel de la volan, care are de negociat o serie de serpentine. A fost un traseu excelent pentru cele mai dinamice mașini din grupul nostru, Porsche Taycan Turbo și Mini Cooper SE fiind în elementul lor.

După ce am parcurs serpentinele din Pasul Oituz, drumul se îndreaptă prin satele pitorești ale Moldovei, în drum spre Onești. Destinația noastră de prânz a fost orașul Bacău, acolo unde am făcut prima oprire în ediția de anul trecut. 

Bacăul este una din opririle noastre preferate pentru că are o infrastructură bună în ceea ce privește stațiile de încărcare. Iar față de anul trecut numărul acestora a crescut. Însă asta nu a însemnat că încărcările au decurs perfect. Una dintre stații s-a încăpățânat să nu pornească în urma unui update de soft și două dintre mașini s-au relocat la stația de la Kaufland Bacău.

Am putut vedea că infrastructura s-a dezvoltat semificativ în doar un an de zile, dar toate stațiile sunt din rețele comerciale private. Nu există nici o stație dezvoltată de autoritățile locale.

Cei 17 jurnaliști au fost și ei alimentați cu ceva de mâncare, așă că am poposit la frumosul restaurant Podu cu Lanțuri, una dintre cele mai instamagrabile locuri din Bacău, După o ciorbă, ceva coaste și clătite cu dulceață de afine, caravana Electric România a mers mai departe, luând cap-compas către Iași, capitala Moldovei.

Și, pentru că ne-a plăcut foarte mult vizita pe care am făcut-o anul trecut la Palatul Sturdza din Miclăușeni, județul Iași, nu am putut rata o nouă oprire. Locul special ne-a asigurat fundalul pentru o sesiune foto superbă care poate fi admirate în imaginile din galerie. 

Castelul Sturdza de la Miclăușeni este cunoscut și ca Palatul Sturdza și este un castel construit în stil neogotic între anii 1880 și 1904 de Gheorghe Sturdza și soția sa, Maria.

De-a lungul timpului a avut o istorie zbuciumată. La începutul secolului trecut, castelul adăpostea o colecție valoroasă de cărți și documente, costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmură de Cararra, argintărie, dar și piese arheologice, numismatice și epigrafice de mare valoare.

Devastat în timpul celui de-al doilea Război Mondial, avea să fie donat de către Ecaterina Cantacuzino către Episcopia Romanului în 1947 cu scopul de amenaja o mănăstire de maici. Comuniștii desființau așezarea monastică, iar castelul devenea depozit militar de explozibil, patrimoniu al Ministerului Metalurgiei și al Sfatului Popular Regional Iași. În 1960, devenea sediul Centrului de Plasament pentru copii cu handicap fizic sever. În această perioadă, castelul a trecut prin două incendii: unul în 1968, celălalt în 1985, incendii care distrugeau și ultimele piese de mobilier original care mai existau în castel.

Din 2001, Castelul Sturdza fost retrocedat Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

După pauza de la Miclăușeni au urmat ultimii kilometri către Iași. În capitala Moldovei, Electric România și-a găsit casă la Hotel Select, care are propria stație de încărcare de 50 kW în parcarea hotelului. Aici am încărcat aproape toate mașinile din turul nostru pentru etapa din a treia zi care ne va duce la Târgu Mureș via Cheile Bicazului.

Trebuie menționată și cina excelentă pe care am primit-o la Restaurant Toujours din Iași, unde toate preparatele au fost la superlativ. 

Să trecem la impresiile participanților la Electric România despre mașinile cu care au mers astăzi:

DANIEL TOMESCU (canal youtube STACS TV) ȘI AUDI E-TRON SPORTBACK

Ce mi-a placut la Audi E-tron Sportback este faptul ca nu am simțit în nicio secundă lipsă de putere, nu am simțit-o mai prejos decât orice mașina din clasa sa dotată cu un motor cu combustie internă. Şi nici măcar oglinzile retrovizoare dotate cu camere și display-uri pe fețele ușilor nu m-au deranjat. Ce nu mi-a placut la mașină? Glumind puțin, faptul că nu am condus-o mai mult.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus