Stiri de ultima ora

După BMW, și Porsche dă naștere unui Art Car: acest Taycan 4S unic va fi scos la licitație

După BMW, și Porsche dă naștere unui Art Car: acest Taycan 4S unic va fi scos la licitație
Auto
După BMW, și Porsche dă naștere unui Art Car: acest Taycan 4S unic va fi scos la licitație

de Alexandru Monenciu Vineri, 05.03.2021

Acest Porsche Taycan 4S este opera unui artist american foarte cunoscut. Mașina urmează să fie vândută la licitație, iar suma va fi donată în scopuri caritabile unei organizații non-profit din Elveția.

La începutul anilor 70, pilotul francez Herve Poulain a avut o idee strălucitoare: să transforme un BMW 3.0 CSL în artă pe roți. În 1975, Poulain a apelat la artistul american Alexander Calder și astfel a apărut primul BMW Art Car.

În același an, Herve Poulain a concurat cu mașina respectivă în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. De-a lungul anilor, și alți artiști au fost invitați să contribuie la proiectul constructorului din Munchen, inclusiv Frank Stella, Andy Warhol sau Jeff Koons.

Acum, și Porsche a dezvoltat un Art Car plecând de la un Taycan 4S. Grafica îi aparține americanului Richard Phillips și este bazată pe lucrarea acestuia, intitulată "Queen of the Night".

Aceeași denumire este inscripționată și pe ornamentele pragurilor iluminate. De asemenea, semnătura artistului este proiectată pe asfalt atunci când este deschisă portiera.

Mașina a fost creată în luna decembrie și de atunci face turul reprezentanțelor Porsche din Elveția.

La finalul lunii martie, acest Taycan 4S unic va fi expus la Porsche Center Zug, din Zurich, și îi va fi înmânat celui care a oferit cel mai mult în cadrul licitației organizate de casa RM Sotheby s.

Întreaga sumă va fi donată unei organizații non-profit din Elveția și va fi folosită pentru ajutorarea artiștilor locali afectați de pandemia de coronavirus.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus