Stiri de ultima ora

Dieselgate: Volkswagen va primi despăgubiri de 11.2 milioane de euro de la fostul CEO

Dieselgate: Volkswagen va primi despăgubiri de 11.2 milioane de euro de la fostul CEO
Auto
Volkswagen anunță că a ajuns la un acord cu fostul CEO Martin Winterkorn privind plata unor despăgubiri de 11.2 milioane de euro în cazul Dieselgate. Fostul CEO Audi va plăti și el 4.1 milioane de euro către VW.

La începutul lunii iunie, presa internațională a speculat că fostul CEO al VW ar fi acceptat să plătească despăgubiri de 10 milioane de euro către compania germană în cazul Dieselgate. 

În martie,  Volkswagen  finalizase ancheta internă privind scandalul emisiilor  diesel , care se afla în derulare din 2015, și spunea atunci că a găsit  

Grupul german a confirmat tratativele cu Winterkorn și alți foști directori privind plata unor despăgubiri. Potrivit comunicatului oficial, VW va primi 11.2 milioane de euro din partea lui Martin Winterkorn și alte 4.1 milioane de euro din partea lui Rupert Stadler, fostul șef de la Audi. 

Alți doi foști membri din Board au acceptat să plătească despăgubiri de un milion, respectiv 1.5 milioane de euro către Volkswagen . Compania germană anunță totodată că va încasa și suma de 270 de milioane de euro ca urmare a unei polițe de asigurare pentru astfel de situații. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus