Stiri de ultima ora

Dacia Sandero, pe podiumul celor mai înmatriculate mașini în Europa

Dacia Sandero, pe podiumul celor mai înmatriculate mașini în Europa
Auto
Dacia a înregistrat cea mai mare creștere dintre toți producătorii auto la capitolul înmatriculări în Uniunea Europeană, în primele 5 luni ale anului. Un factor care a contribuit decisiv la această performanță este succesul modelului Dacia Sandero, care a devenit a treia cea mai înmatriculată mașină de pe continent, în luna mai.

Aproximativ 1,44 milioane de mașini noi au fost înmatriculate în Europa în luna mai. Se constată astfel o scădere de 0,2% față de mai 2018, la acest capitol.

Dintre modelele românești înscrise în circulație, Dacia Sandero a avut parte de cel mai mare succes. Cu 22.234 unități înmatriculate în luna respectivă, mașina fabricată la Mioveni se clasează pe locul 3 în topul european, înregistrând o creștere de 3,3% față de mai 2018.

Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică

Campion în acest clasament este VW Golf, care a fost înmatriculat în 35.972 de exemplare – o scădere de 11,8% față de aceeași lună a anului trecut.

Medalia de argint îi revine lui Renault Clio: 32.803 astfel de unități au fost înscrise în circulație. În acest caz, vorbim despre o creștere de 3,2% față de mai 2018.

Alt autoturism românesc care a prins podiumul luna trecută este Dacia Duster. SUV-ul construit la Mioveni a fost înmatriculat în 20.542 de unități, urcând astfel pe locul 9 în top. Creșterea față de mai 2018 este de 21,6%.

În primele cinci luni ale anului, Dacia a atins valoarea de 256.806 mașini înmatriculate în Uniunea Europeană, cu 11,7% mai mult decât în aceeași perioadă din 2018. Aceasta este cea mai mare creștere procentuală înregistrată de vreun constructor auto prezent în Top 20.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus