Stiri de ultima ora

Dacia Sandero, locul doi în topul celor mai înmatriculate modele în Spania în 2019: aproape ...

Dacia Sandero, locul doi în topul celor mai înmatriculate modele în Spania în 2019: aproape ...
Auto
Dacia Sandero, locul doi în topul celor mai înmatriculate modele în Spania în 2019: aproape 34.000 de unități

Publicat Marti, 14.01.2020 de Daniel Popescu, Foto: Dacia

Dacia Sandero a ocupat locul doi în topul celor mai înmatriculate modele în Spania în anul 2019, cu aproape 34.000 de unități. Hatchback-ul subcompact de la Mioveni a fost la numai 2.000 de unități în spatele liderului Seat Leon.

Asociația Producătorilor de Automobile și Camioane din Spania (ANFAC) a publicat în această săptămână raportul înmatriculărilor din această țară pentru anul 2019.

Piața mașinilor noi a înregistrat o scădere de aproape 5% a numărului de înmatriculări, la 1.256 milioane de unități, parțial pe fondul incertitudinilor din lumea politică. În ansamblu, producătorul român Dacia a avut o evoluție sub media pieței, întrucât a înregistrat un declin al înmatriculărilor de 7%.

Cu toate acestea, există și vești bune pentru Dacia. Potrivit datelor oficiale, Dacia Sandero a ocupat locul doi în topul celor mai înmatriculate modele din Spania în cursul anului 2019, cu un total de 33.880 de unități.

În plus, hatchback-ul subcompact a fost la numai 2.000 de unități de prima poziție a clasamentului, care a fost ocupată de modelul local Seat Leon cu 35.847 de unități. Performanța modelului compact de la Seat vine în contextul în care acesta va primi o nouă generație la sfârșitul acestei luni.

Între timp, podiumul a fost completat de SUV-ul Nissan Qashqai cu 30.156 de unități, iar următoarele două poziții au revenit celor de la Renault cu Clio și Megane, ambele cu aproximativ 25.000 de unități înmatriculate.

Oficialii ANFAC anticipează că piața auto din Spania va stagna în acest an, urmând să înregistreze un declin în prima jumătate înainte de a recupera terenul pierdut în a doua jumătate a anului.

Datele de pe piața din Spania vin la scurt timp după ce cele din Italia, acolo unde în topul celor mai înmatriculate modele. Pe piața franceză, cea mai importantă pentru marca de la Mioveni, Dacia Sandero a ocupat locul 5 în topul modelelor .
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus