Stiri de ultima ora

Dacă ai acest tip de MAȘINĂ, vinde-o imediat! Va fi INTERZIS să mai circuli cu ea

Dacă ai acest tip de MAȘINĂ, vinde-o imediat! Va fi INTERZIS să mai circuli cu ea
Auto
Dacă ai acest tip de mașină, trebuie să scapi de ea și să o vinzi urgent, deoarece se va interzice să mai circuli pe drumurile publice cu ea. Cei de la Guvern au făcut anunțul oficial. Este jale mare printre mii de șoferi, care să vad obligați să-și schimbe automobilele.

Ministrul demisionar de la mediu, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că mașinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 trebuie interzise.

„Trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate maşinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piaţă. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar şi printr-un mod în care să nu putem fi atacaţi la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene”, a spus Gavrilescu, potrivit Capital.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Nu a mai fost găsită nicio variantă a noii contribuţii care urma să înlocuiască taxa auto până la ora actuală, iar până la găsirea unei formule finale va mai dura. „Dorim ca acea contribuţie sub deviza <> să nu aibă o amprentă financiară importantă asupra noastră. Nu avem o variantă finală, pentru că avem un cumul de calcul care nu este gata. Când începem să lucrăm în sistemul matematic, apar şi alte variante şi constaţi că trebuie să reiei calculele de la capăt. Noi am crezut că putem finaliza o variantă până la finalul anului, dar nu am putut. Nu vă mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, vă spun sincer. O să mai dureze”, a explicat ministrul.

Dacă nu vrei să renunți la mașina poluantă, trebuie să achiți un impozit mult mai mare în comparaţie cu cei care au maşini cu motoare identice din punct de vedere al cilindreei, dar cu norme de poluare Euro 4, 5 şi 6. „Un astfel de demers se aliniază şi obiectivului CE care recomandă implementarea unui sistem de impozitare a autovehiculelor care să aibă în vedere criterii relevante din punct de vedere a protecţiei mediului, cum ar fi emisiile de CO2, vârsta autovehiculelor şi nu doar criterii de natură tehnologică”, a declarat cu ceva timp în urmă Daniel Anghel, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC România, conform  adevarul.ro .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus