Stiri de ultima ora

Continental cumpără o nouă clădire și își extinde capacitatea de producție în Timișoara

Continental cumpără o nouă clădire și își extinde capacitatea de producție în Timișoara
Auto
Compania germană Continental a achiziționat o nouă clădire în Timișoara pentru a-și mări capacitatea de producție și pentru a dezvolta noi produse pe piața locală.

În ultimii 10 ani, Continental a investit peste 50 de milioane de euro în fabrica de conducte de aer condiționat și curele de transmisie din Timișoara. 

Nemții anunță achiziția unei noi clădiri care să ajute la îmbunătațirea infrastructurii în locație, a logisticii, depozitării și procesului de livrare a produselor finite. Totodată, va fi extinsă gama de produse prin noi sortimente care vor fabricate în premieră în România. 

În Timișoara, compania are două unităti de producție. Una produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat, iar cealaltă produce curele de transmisie.

Sortimentul conductelor pentru aer condiționat cuprinde tubulatură de aer condiționat de înaltă și joasă presiune, tubulatură de aer condiționat cu schimbător de căldură integrat și tubulatură de aluminiu folosită pentru răcirea bateriilor. Activitatea fabricii de curele de distribuție și transmisie s-a concentrat în mod predominant pe curelele vândute pe piața pieselor de schimb (service auto).

Continental își transferă o parte din activitățile sale de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență orientat spre viitor, precum și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile.

În prezent, fabrica de conducte de aer condiționat și curele de transmisie din Timișoara acoperă aproape 70.000 de metri pătrați de hale de producție.

Continental produce anual aproximativ 17 milioane de curele și aproximativ 9 milioane de conducte de aer condiționat pentru autoturisme, vehicule industriale și comerciale vândute în Europa, Asia și America.

De la deschidere până în prezent, locația din Timișoara a livrat în total peste 163 milioane de curele de transmisie și distribuție și peste 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiționat.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus