Stiri de ultima ora

Comisia Europeană pregătește o propunere pentru eliminarea vehiculelor poluante

Comisia Europeană pregătește o propunere pentru eliminarea vehiculelor poluante
Auto
Comisia Europeană va prezenta la sfârşitul lui 2022 o propunere de retragere de pe piaţă a vehiculelor cele mai poluante, potrivit declarațiilor făcute de vicepreședintele Frans Timmermans.

Autoritățile de la Bruxelles pregătesc un proiect european care vizează interzicerea circulației pentru mașinile cu grad ridicat de poluare. 

“Dorim să lucrăm la o revizuire a directivei privind durata de viaţă a vehiculelor. Vom face o propunere către finele anului care vine”, a spus vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans în timpul unui consiliu al miniştrilor mediului. 

El a transmis acest mesaj în urma preocupărilor exprimate de mai multe state ale UE asupra exportului de vehicule poluante dinspre unele state membre către alte state de asemenea membre ale UE, dar şi către altele din afara blocului comunitar.

“Dacă dorim să ne asigurăm că nu exportăm vehicule poluante în afara UE, trebuie mai întâi să garantăm că ele nu se deplasează în interiorul UE”, a menționat reprezentantul CE.

Totuşi, el a semnalat că mai întâi vor trebui actualizate normele privind punctele de încărcare pentru vehiculele electrice şi cu hidrogen.

Potrivit acestuia, strategia pentru a ajunge la un parc auto care să nu emită CO2 trebuie implementată progresiv.

Mai multe state membre ale UE, printre care Franţa şi Spania, s-au angajat să interzică până în anul 2040 comercializarea vehiculelor alimentate cu motorină sau benzină.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus