Stiri de ultima ora

Citroen ar putea renunța la dezvoltarea unor noi motoare diesel

Citroen ar putea renunța la dezvoltarea unor noi motoare diesel
Auto
Potrivit celor mai recent informații, francezii de la Citroen ar putea renunța la dezvoltarea de noi motoare diesel. O decizie asemănătoare au luat și conaționalii de la Renault.

Motoarele diesel au devenit un fel de "persona non grata" în industria auto, odată cu izbucnirea scandalului Dieselgate. Treptat, vânzările acestui tip de propulsoare a scăzut și sunt unii producători care au anunțat chiar că intenționează să nu mai dezvolte generații noi de unități diesel .

După Renault, Hyundai sau Nissan, francezii de la Citroen ar putea renunța și ei la motoarele diesel . Într-un interviu recent, șeful Citroen, Vincent Cobee, și-ar fi declarat antipatia față de acest tip de propulsoare.

"Sunt extrem de indiferent în ceea ce privește motoarele diesel . În urmă cu cinci ani reprezentau 80% din piață, anul trecut mai puțin de 50%; ar putea fi mai puțin de 15% în trei sau patru ani," a declarat Cobee pentru publicația Autocar.

Clienții mai pot comanda, pe anumite piețe, modele Citroen echipate cu motoare diesel . Dar, spre exemplu, noul C5 X este disponibil numai cu propulsoare pe benzină sau hibrid .

În tot acest timp, mai sunt producători care încă le consideră relevante.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus