Stiri de ultima ora

Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în ...

Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în ...
Auto
Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute”

Publicat Vineri, 01.11.2019 de Paul Cosma

Cercetătorii americani susțin că au inventat o baterie pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Aceștia mai spun că durata de viață a bateriei este de 2.500 de cicluri de încărcare sau circa 800.000 de kilometri.

Anxietatea șoferilor cu privire la autonomia mașinilor electrice ar putea să dispară în curând datorită unei baterii care promite o încărcare foarte rapidă.

Un grup de cercetători americani a inventat o baterie care, spun ei, poate fi încărcată în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Însă, aceștia au descoperit și că bateria se poate degrada foarte rapid în urma procesului de încărcare rapidă.

Problema ar putea fi evitată în cazul în care bateriile s-ar încălzi la 60 de grade Celsius timp de doar zece minute şi apoi s-ar răci rapid revenind la temperatura ambientală.

“Am demonstrat că putem încărca un vehicul electric în zece minute pentru o distanţă de 300 până la 500 de kilometri şi putem face acest lucru menţinând 2.500 de cicluri de încărcare, sau echivalentul a circa 800.000 de kilometri,” a explicat Chao-Yang Wang, profesor la Penn State University.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus