Stiri de ultima ora

Cel mai puternic Cadillac din istorie are motor V8 asamblat manual și 677 de cai putere

Cel mai puternic Cadillac din istorie are motor V8 asamblat manual și 677 de cai putere
Auto
Cadillac a lansat oficial noile CT4-V Blackwing și CT5-V Blackwing. Acesta din urmă are un motor V8 asamblat manual și 677 de cai putere, fiind cel mai puternic model lansat vreodată de compania americană.

Modelele de performanță germane, dezvoltate de diviziile M și AMG, au de azi concurență serioasă. Americanii de la Cadillac tocmai au publicat primele informații și imagini cu noile CT4-V Blackwing și CT5-V Blackwing.

Pentru a le putea diferenția de versiunile simple, CT4-V și CT5-V, echipa de creație de la Cadillac propune o grilă frontală modificată, splitter frontal, spoiler spate restilizat, prize de aer pe aripi și jante forjate.

Dacă pe CT-4 Blackwing au diametrul de 18 inch, pe CT5-V Blackwing acestea măsoară 19 inch.

Jantele ascund etrierele Brembo, vopsite standard într-o nuanță argintie. Paleta include și alte culori, cum ar fi roșu, albastru sau bronz. La cerere, etrierele pot fi vopsite și în culoarea caroseriei .

COMPONENTE TESTATE ÎN TUNELUL AERODINAMIC

Pachetul aerodinamic a fost testat în tunelul de vânt, iar pentru performanțe superioare clienții au la dispozitie și o versiune în care componentele sunt confecționate din fibră de carbon.

În habitaclu, pasagerii vor găsi un volan sport, cu accente din carbon și padele din magneziu (dacă este bifată transmisia automată cu 10 rapoarte), ornamente din fibră de carbon, tapițerie din piele, scaune față reglabile pe 18 direcții, cu ventilație, încălzire și masaj lombar.

Plafonul este îmbrăcat în microfibră.

Mai departe, avem un display central de 8 sau 10 inch pentru sistemul multimedia, sistem audio AKG cu 14 sau 15 incinte, ceasuri de bord digitale cu ecran de 12 inch și grafică specială și un Head-up Display .

Cel de la volan are la dispoziție și câteva funcții specifice exploatării pe circuit. Spre exemplu, tehnologia Performance Data Recorder 2.0 care înregistrează turul de circuit și permite analizarea ulterioară a datelor.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, noul Cadillac CT4-V Blackwing este echipat cu un motor V6 twin-turbo de 3.6 litri. Unitatea dezvoltă 479 de cai putere si 603 Nm cuplu, suficient pentru a atinge 100 de km/h in 3.9 secunde. Viteza maximă este de 304 km/h.

MOTOR V8 ASAMBLAT MANUAL ȘI 677 CAI PUTERE

De cealaltă parte, CT5-V Blackwing este cel mai puternic Cadillac (de serie) din istorie. Mulțumită unui motor V8 de 6.2 litri, supraalimentat, sedanul dispune de 677 cai putere și 893 Nm cuplu.

Așa cum spuneam, motorul V8 este asamblat manual.

Constructorul estimează că, în aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.8 secunde (transmisie automată) iar viteza de top depășește 322 km/h.

Ambele modele vin în standard cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Schimbătorul are detalii din carbon, iar "nuca" este confecționată la imprimanta 3D.

MAI ACCESIBILE DECÂT RIVALII GERMANI

Prețurile pornesc de la 59.990 de dolari pentru CT4-V Blackwing și de la 84.990 de dolari pentru CT5-V Blackwing, prețuri ceva mai mici decât cele ale rivalilor din Munchen sau Stuttgart.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus