Stiri de ultima ora

Carlos Sainz, favorit să devină coechipierul lui Leclerc la Ferrari: "Spaniolul va fi confirmat în cel mult două zile"

Carlos Sainz, favorit să devină coechipierul lui Leclerc la Ferrari: Spaniolul va fi confirmat în cel mult două zile
Auto
Carlos Sainz, favorit să devină coechipierul lui Leclerc la Ferrari: "Spaniolul va fi confirmat în cel mult două zile"

Publicat Miercuri, 13.05.2020 de Daniel Popescu, Foto: McLaren

Carlos Sainz va fi anunțat drept noul coechipier al lui Charles Leclerc la Ferrari în locul lui Sebastian Vettel, potrivit presei din Italia, care susține că anunțul oficial va fi făcut în cel mult două zile.

Sebastian Vettel a anunțat marți că după sfârșitul sezonului 2020, astfel că Scuderia este în căutarea unui înlocuitor.

Presa din Italia susține însă că Ferrari a decis deja cine va fi noul coechipier al lui Charles Leclerc începând din 2021, și anume Carlos Sainz.

Potrivit informațiilor neoficiale, cele două părți au ajuns deja la un acord și trebuie să clarifice doar ultimele detalii ale contractului, care ar urma să fie oficializat într-un interval de cel mult 48 de ore.

Sainz a concurat începând de anul trecut pentru McLaren, echipă pentru care a obținut primul podium din cariera și alte 12 clasări în puncte.

Alegerea Scuderiei ar fi justificată de faptul că Sainz ar accepta cu ușurință să fie pilotul numărul doi al echipei și, în plus, salariul acestuia va fi unul semnificativ mai mic decât cel pe care îl avea Vettel.

Teoretic, Ferrari ar fi putut încerca să obțină semnătura unui pilot semnificativ mai titrat decât Sainz. Pe lista piloților care nu au contracte semnate pentru 2021 se numără inclusiv Lewis Hamilton, cu care Scuderia a avut anterior două întâlniri. Într-o situație asemănătoare se află și Daniel Ricciardo, care în trecut a luptat pentru titlul mondial cu Red Bull Racing.

Totuși, niciunul dintre cei doi piloți nu ar fi acceptat un rol de pilotul numărul doi, ceea ce ar fi avut potențialul de a declanșa conflicte între piloții Ferrari, așa cum s-a întâmplat anul trecut între Leclerc și Vettel.

Interesant este că Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull, a anticipat deja că Ferari îl va alege pe Sainz drept înlocuitor pentru Vettel.

"Cred că vom afla foarte curând cine îl va înlocui. Cu siguranță nu voi fi eu, asta vă pot spune. Cred că nu va fi nici pilotul cu nume italian (n.r - Ricciardo). Este doar o presupunere, va trebui să așteptăm să vedem", a declarat el pe contul oficial de Instagram.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus