Stiri de ultima ora

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru 2020: Kenya, Noua Zeelandă și Japonia sunt ...

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru 2020: Kenya, Noua Zeelandă și Japonia sunt ...
Auto
Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru 2020: Kenya, Noua Zeelandă și Japonia sunt noutățile pregătite pentru sezonul viitor

Publicat Vineri, 27.09.2019 de Cornel Șocariciu

Anul viitor, Campionatul Mondial de Raliuri va include 14 runde. Pe lista noutăților se află etapele din Kenya, Noua Zeelandă și Japonia.

FIA a publicat calendarul pentru sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). La fel ca în acest an, organizatorii au pregătit 14 etape pentru echipele angrenate în WRC.

Calendarul publicat include câteva noutăți majore. Pe lista evenimentelor și-au făcut apariția trei etape noi în Kenya, Japonia și Noua Zeelandă. Din actuala formulă au dispărut etapele din Corsica, Spania și Australia.

Raliul Japoniei revine în calendarul internațional WRC după o absență de 10 ani. În 2010, Sebastien Ogier câștiga în etapa din Asia la volanul unui Citroen C4 WRC. Spre deosebire de versiunea din 2010 care s-a desfășurat în zona de nord a insulei Hokkaido, etapa din 2020 va avea "cartierul general" în Nagoya, la doar trei ore de condus de Tokyo. Evenimentul din Asia se va desfășura integral pe asflat.

Etapa din Kenya este cunoscută și sub denumirea de Safary Rally. Ultima prezență a acestei etape în calendarul internațional a fost notată în 2002, anul în care Colin McRae câștiga la volanul unui Ford Focus RS WRC. După o absență de 7 ani din calendarul WRC, etapa din Noua Zeelandă revine în sezonul viitor și promite să se ridice la nivelul edițiilor trecute.

"Am vrut să ducem la un nou nivel această competiție și să oferim mai multe evenimente în afara Europei. Cred că am reușit acest lucru", a declarat Oliver Ciesla, directorul general WRC Promoter, compania care deține drepturile comerciale WRC.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus