Stiri de ultima ora

BMW pregătește producția SUV-ului electric iNext: investiții de 400 de milioane de euro la ...

BMW pregătește producția SUV-ului electric iNext: investiții de 400 de milioane de euro la ...
Auto
BMW pregătește producția SUV-ului electric iNext: investiții de 400 de milioane de euro la uzina de la Dingolfing

Publicat Luni, 02.12.2019 de Daniel Popescu, Foto: BMW

Grupul BMW a anunțat investiții de 400 de milioane de euro la uzina din localitatea germană Dingolfing pentru a produce SUV-ul electric iNext începând din 2021, alături de Seria 5, Seria 7 și Seria 8.

Grupul BMW a anunțat luni o serie de detalii cu privire la producția SUV-ului electric cunoscut în prezent sub numele iNext.

Modelul va fi fabricat la uzina pe care BMW o deține în localitatea germană Dingolfing, iar în luna august germanii au întrerupt producția timp de patru săptămâni pentru a iniția diverse construcții pentru noul model.

Printre altele, germanii construiesc în prezent și noi linii de producție, asemănătoare cu cele existente pentru producția lui Seria 7. La finalul modernizărilor, BMW va putea produce pe aceeași linie de fabricație atât iNext, cât și modele plug-in hybrid și modele cu motoare cu combustie internă precum Seria 5, Seria 7 și Seria 8.

În total, investițiile inițiate de BMW se ridică la 400 de milioane de euro, iar producția lui iNext este programată să înceapă în 2021.

Pentru moment nu se cunosc foarte multe detalii despre iNext, însă BMW a publicat o serie de imagini sub camuflaj, iar la interior va avea un ecran curbat de mari dimensiuni care va integra atât sistemul de infotainment, cât și ceasurile de bord. În versiunea de concept, BMW iNext oferă o autonomie de circa 600 de kilometri (WLTP) și funcții autonome de nivelul 3 din 5.

În prezent, BMW produce la uzina din Dingolfing Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 și Seria 8, iar producția totală a ajuns în 2018 la 330.000 de unități.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus