Stiri de ultima ora

BMW și Ford conduc un consorțiu care investește 130 de milioane de dolari în bateriile solid-state

BMW și Ford conduc un consorțiu care investește 130 de milioane de dolari în bateriile solid-state
Auto
BMW și Ford, alături de fondul de investiții Volta Energy Technologies, investesc 130 de milioane de dolari în Solid Power, un start-up care dezvoltă baterii de tip solid-state pentru mașinile electrice.

Noile baterii “solide” pentru electrice oferă o densitate mai mare a energiei și promit o autonomie mai mare decât cele litiu-ion, însă costurile de dezvoltare sunt deocamdată foarte ridicate. 

În acest context, BMW și Ford au anunțat că vor investi într-un start-up care dezvoltă aceste baterii de tip solid-state, alături de fondul Volta Energy Technologies. 

Americanii de la Solid Power spun că investiția de 130 de milioane de dolari îi va ajuta să-și continue planurile deja stabilite și să livreze aceste noi baterii în “viitorul apropiat”. 

Conform acordului semnat între Solid Power și consorțiul format din BMW, Ford și Volta Energy Technologies, cei doi producători auto vor primi o primă tranșă din acest nou tip de baterii începând din 2022. Aceasta va fi utilizată pentru teste și integrare în viitoarele modele. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus