Stiri de ultima ora

BMW este cea mai căutată marcă auto pe internet, inclusiv în România. Cum arată restul topului

BMW este cea mai căutată marcă auto pe internet, inclusiv în România. Cum arată restul topului
Auto
Potrivit unei analize recente, BMW este cea mai căutată marcă auto pe internet. Pentru realizarea acestei analize au fost luate în calcul statisticile căutărilor pe Google pentru peste 60 de mărci de mașini.

Compania poloneză Picodi, specializată pe analiza piețelor, a făcut o cercetare bazată pe o comparație de căutări pe Google a 64 de mărci auto în perioada 2017-202, pentru a vedea care sunt cele mai căutate mărci auto pe internet.

În urma prelucrării datelor a reieșit că BMW se bucură de cea mai mare popularitate în Europa, evidențiindu-se în căutările din 15 țări. Printre acestea se numără România, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Muntenegru și Macedonia.

Locul secund, din punct de vedere al popularității, este ocupat de Mercedes-Benz. Constructorul din Stuttgart a fost cea mai căutată marcă auto în 10 țări, inclusiv Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Albania, Portugalia, Luxemburg și Belgia.

Utilizatorii din Polonia, Bulgaria, Grecia, Lituania și Letonia preferă marca Toyota.

Volkswagen și Tesla sunt la egalitate, pe poziția a patra. Dacă producătorul american este lider în Irlanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, rezidenții spanioli, italieni, bieloruși și ucrainieni preferă Volkswagen.

Hyundai s-a impus în Cehia, Slovacia și Cehia.

Francezii și danezii au fost cuceriți de Peugeot, iar Renault este cea mai căutată marcă din Turcia. Deloc surprinzător, Volvo este în fruntea clasamentului suedez.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus