Stiri de ultima ora

BMW a publicat toate detaliile despre electricul i4: versiune M50 cu 544 de cai putere

BMW a publicat toate detaliile despre electricul i4: versiune M50 cu 544 de cai putere
Auto
Constructorul german de automobile a publicat acum toate detaliile despre sedanul electric i4. Acesta este disponibil în două versiuni, inclusiv una M50 (primul vehicul electric M).

, cu ocazia conferinței de presă anuale. Acum, producătorul din Munchen a revenit cu mai multe detalii tehnice despre sedanul cu zero emisii, publicând totodată și primele imagini cu interiorul.

Așadar, BMW i4 are o lungime de 4.783 milimetri, 1.852 mm sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea măsoară 1.448 mm, iar ampatamentul este de 2.856 milimetri. Cu alte cuvinte, vorbim despre dimensiuni apropiate de cele ale lui Seria 4 Coupe.

ECRAN CURBAT DE DIMENSIUNI MARI

Dacă exteriorul nu mai este un mister, interiorul noului i4 ni se dezvăluie acum pentru prima dată. Pasagerii vor regăsi aici un display curbat care integrează atât instrumentarul de bord digital (14.9 inch) cât și ecranul sistemului multimedia iDrive 8 (12.3 inch).

Climatizarea pe trei zone este standard, iar reglarea temperaturii și celelalte funcții pot fi activate fie prin comandă vocală, fie prin intermediul sistemului multimedia. Așadar, fără butoane fizice pentru sistemul de climatizare.

Lista cu dotări opționale include, printre altele, lumina ambientală și sistemul audio Harman Kardon cu 16 incinte.

Noul BMW i4 este disponibil în două versiuni, ambele fiind echipate cu o baterie de 80.7 kWh (capacitate netă).

Astfel, autonomia maximă variază între 510 și 590 de kilometri. În ceea ce privește încărcarea, aceasta poate fi realizată și la prize rapide DC cu până la 210 kW, caz în care repriza 10% - 80% durează 31 de minute.

Intrarea în gamă se face cu i4 eDrive40. Această versiune este echipată cu un motor electric, iar cei 340 CP și 430 Nm sunt livrați punții spate. În această configurație, sedanul bavarez atinge 100 km/h în 5.7 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 190 km/h.

VERSIUNE M50 CU 544 DE CAI PUTERE

BMW i4 M50 este primul vehicul M cu zero emisii și propune două motoare electrice , câte unul pe fiecare punte. Această versiune dispune de 544 CP și 795 Nm (timp de 10 secunde, cu funcția Sport Boost activată), suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.9 secunde și o viteză de top de 225 km/h.

Fără această funcție, puterea dezvoltată de cele două motoare este de 476 CP și 730 Nm.

Ca orice model BMW M, noul i4 M50 are un exterior dominat de elemente sportive, iar jantele M cu diametrul de 19 inch sunt standard (opțional de 20 de inch).

Versiunea i4 M50 vine echipată, de asemenea, cu suspensie adaptivă M și cu sistem de frânare M Sport.

Noul BMW i4 are aproximativ 40 de funcții și sisteme de siguranță și asistare, inclusiv Active Cruise Control cu funcție Stop & Go, Speed Limit Assist și sistemul Driving Assistant Professional care permite un condus semi-autonom în anumite condiții.

Lansarea pe piață a sedanului electric BMW este programată pentru luna noiembrie a anului curent.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus