Stiri de ultima ora

Aventour la feminin, a treia zi: eterna Valea Oltului și un conac oltenesc la Măldărești

Aventour la feminin, a treia zi: eterna Valea Oltului și un conac oltenesc la Măldărești
Auto
A treia zi din #Aventour la feminin ne-a adus din nou o rotire a mașinilor. Electricele au predat o lecție de încărcare, Valea Oltului ne-a primit cu multe lucrări, iar la Horezu am învățat multe despre oalele de lut.

Încercăm să promovăm diversitatea la volan. Și nu am inventat noi apa caldă. , femeile au avut o influență uriașă asupra dezvoltării automobilului. Iar în prezent, femeile au mereu un cuvânt de spus atunci când își aleg mașina pe care o vor conduce în următorii 5 ani sau când aleg mașina familiei. Prin urmare, e normal să familiarizăm și publicul feminin cu cele mai noi mașini lansate în România: Audi Q5 Sportback, Renault Arkana , Mercedes EQA și Skoda Enyaq.

După numai trei zile de tur alături de ele, curg întrebările despre mașini pe conturile lor de socializare. Semn că există acolo un public profan, care încă nu cunoaște suficiente informații despre mașini electrice , hibride sau SUV-uri coupe. Practic, încercăm să amplificăm democratizarea automobilului și popularizarea lui, indiferent de sex.

După această introducere lungă, am pregătit pentru voi povestea zilei de azi. Am tras din greu să fim punctuali și în dimineața petrecută la Conacul Maria Theresa. Dar, cumva, printr-o minune, n-am mai întârziat așa mult. Și, bonus, Evamobilul Mazda CX-30 a reușit să le ia la întrebări pe fete, care au povestit ce înseamnă aventura lor.

ÎNCĂRCAREA MAȘINILOR ELECTRICE ÎNAINTE DE VALEA OLTULUI

Ziua ne propunea o întâlnire imposibil de refuzat cu Valea Oltului. Informațiile din teren erau grave. Așa că am zis să începem cu o porție de energie. Ne-am oprit în parcarea unui centru comercial din Sibiu ca să ne luăm o autonomie confortabilă. Aici ne așteptau mai multe prize . Cea rapidă poate încărca cu maxim 50 kW și părea suficientă pentru a ne apropia de plinul electric al lui EQA. Priza face parte din coridorul trans-european, ceea ce înseamnă că e posibil să dați și peste călători din afară, care decid să vină cu electrica în România.

Skoda Enyaq și Mercedes EQA s-au așezat regulamentar la stații. Unul a tras cablul de încărcare rapidă, iar altul s-a descurcat și cu AC. Am profitat de timpul petrecut la încărcare pentru a le arăta fetelor care este diferența dintre o mufă CHAdeMO și una CCS. În cazul ambelor mașini a fost vorba despre un CCS, care a înverzit porturile de încărcare. Fetele au calculat cu ce viteză încarcă stațiile, au aflat unde sunt ascunse bateriile și apoi, inevitabil, au înșirat cablurile existente în portbagaj ca să înțeleagă mai bine ce înseamnă și o priză AC.

PROVIZII PENTRU VALEA OLTULUI

Bateriile ascunse în podeaua portbagajului s-au încărcat până aproape de 90%, adică suficient pentru traficul infernal de pe Valea Oltului.

Aveam nevoie și de ceva rezerve pentru noi. Așa că prietenii de la Davidoff Caffe ne-au pregătit încă un pachet consistent pentru fete. Un termos cool, multă cafea și voie bună. A fost bătaie pe licoarea amăruie, dovadă și aceste poze grăitoare despre fete și pasiunea lor pentru a deveni un barista internațional.

Să nu vă imaginați că am uitat de celelalte mașini prezente în Aventour. Au fugit toate până la o benzinărie provizorie, unde am alimentat clasic și am primit mult mai multă autonomie decât ne-a fi trebuit pe Valea Oltului. Folosirea POS-ului a devenit acum o realitate, chiar și prin zonele rurale din apropierea orașelor mari. Nu mai vorbim de prezența lui în stațiile de alimentare. În cazul nostru, ne-a fost de mare ajutor, pentru că am avut mereu la noi un card Mastercard pentru a face rapid plățile.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus