Stiri de ultima ora

Atenție, șoferi! Tot mai multe drone polițiste survolează străzile Europei

Atenție, șoferi! Tot mai multe drone polițiste survolează străzile Europei
Auto
Tot mai multe state europene achiziționează drone pentru supravegherea traficului rutier, astfel încât contravenienții și infractorii să nu rămână nesancționați. Astfel de dispozitive ajunseseră deja deasupra drumurilor publice din Franța și Regatul Unit, iar acum sunt introduse în Spania.

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

În perioada 22-26 iulie, Scotland Yard a apelat de asemenea la ajutorul dronelor pentru a urmări conducătorii auto periculoși din Londra. Amplasate discret și dotate cu vedere nocturnă, aceste dispozitive transmit în timp real agenților coordonatele necesare pentru a interveni.

Dronele au fost utilizate și în țara noastră cu acest scop, însă niciodată în număr mare. Acum doi ani, Poliția Română a trimis trei drone pentru a supraveghea traficul pe DN1, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În luna martie a acestui an, poliția de frontieră a primit patru drone cu scopul combaterii traficului de tutun la granița de nord a României. Dispozitivele au fost donate de către un producător de tutun, direct interesat de stoparea acestui fenomen.

Ținând cont de creșterea în popularitate a acestei tehnici, este posibil ca dronele polițiste să devină o chestiune la ordinea zilei în viitorul apropiat, inclusiv în țara noastră.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus