Stiri de ultima ora

Acesta este noul Mercedes-Benz Clasa C: design apropiat de Clasa S și motorizări electrificate

Acesta este noul Mercedes-Benz Clasa C: design apropiat de Clasa S și motorizări electrificate
Auto
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații cu privire la noua generație Clasa C. Pentru a respecta noile standarde de emisii, gama de motorizări este electrificată și compusă numai din unități cu patru cilindri.

După mai bine de 10.5 milioane de exemplare comercializate din 1982 și până în prezent, a venit momentul ca Mercedes-Benz Clasa C să primească o nouă generație. A cincea.

Noul Clasa C este dezvoltat pe aceeași platformă ca și nava amiral Clasa S, tocmai de aceea se aseamănă cu aceasta din mai multe puncte de vedere. Unul ar fi designul exterior.

MINI CLASA S

Printre atracțiile principale se numără grila frontală de dimensiuni mari, farurile ușor mai ascuțite cu tehnologie LED High Performance încă din standard sau blocurile optice spate orizontale.

Că tot am pomenit de faruri, sistemul Digital Light, care a debutat odată cu noul Clasa S, este inclus pe lista cu dotări opționale. Acesta include 3 LED-uri extrem de puternice în fiecare far, 1.3 milioane de micro-oglinzi, o rezoluție totală de 2.6 milioane de pixeli și poate chiar să proiecteze diverse simboluri pe asfalt.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noua Clasa C are o lungime de 4.751 milimetri (+65 mm), lățimea măsoară 2.033 mm (+13 mm) iar în dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.865 milimetri (+25 mm). Înălțimea versiunii sedan este de 1.455 milimetri (-7 mm), iar varianta break măsoară 1.438 mm (-9 mm).

Habitaclul este mai rafinat și mai digitalizat ca oricând. Forma bordului este asemănătoare cu cea a navei amiral, instrumentarul de bord digital poate fi comandat cu ecran de 10.25 sau 12.3 inch, iar display-ul sistemului multimedia (de tip tabletă) cu diagonala de 11.9 inch preia multe din funcțiile butoanelor fizice pentru un aspect mai aerisit.

La fel ca și Clasa S, noua generație Clasa C este echipată cu a doua iterație a sistemului Mercedes-Benz User Experience, sau MBUX pe scurt.

Pasagerii au mai mult loc atât pentru cap, cât și pentru umeri sau genunchi.

Volumul portbagajului a rămas neschimbat pentru Clasa C Sedan (455 litri), dar a crescut cu 30 de litri în cazul versiunii break (490 sau 1.510 cu locurile spate rabatate.)

MOTORIZĂRI ELECTRIFICATE , CU PATRU CILINDRI

Standardele de emisii sunt tot mai drastice. Tocmai de aceea Mercedes-Benz a electrificat toată gama de motorizări care include acum doar unități cu patru cilindri, pe benzină și diesel . În consecință, agregatul termic este oferit fie alături de un motor electric ( plug-in hybrid), fie de un starter generator la 48 V (micro-hibrid) care plusează cu 20 CP și 200 Nm în overboost.

Singura transmisie disponibilă va fi cea automată cu nouă rapoarte.

Intrarea în gamă se face cu C 180. Echipată cu un motor de 1.5 litri pe benzină, această versiune dispune de 170 CP și 250 Nm cuplu, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 8.6 secunde. Viteza maximă este de 231 km/h.

Tracțiunea integrală poate fi alăturată doar variantelor C 200 și C 300. În cazul primului, motorul de 1.5 litri dezvoltă 204 CP și 300 Nm, iar în cazul celui de-al doilea avem de-a face cu un propulsor de 2.0 litri, capabil de 258 CP și 400 Nm cuplu.

Amatorii de motorizări diesel au la dispoziție unitatea de 1.9 litri care oferă fie 200 CP și 440 Nm (C 220 d), fie 265 CP și 550 Nm (C 330 d).

VERSIUNE PLUG-IN HYBRID CU 100 DE KM AUTONOMIE

În ceea ce privește varianta cu încărcare la priză care va debuta ulterior, motorul electric din componența sistemului de propulsie dezvoltă 95 kW (echivalentul a 129 CP), 440 Nm cuplu și funcționează împreună cu o baterie de 25.4 kWh, dezvoltată de Mercedes-Benz AG.

Autonomia electrică anunțată de producător este de până la 100 de kilometri (calculată conform standardului WLTP).

Suspensia pneumatică este rezervată versiunilor plug-in hybrid , iar direcția integrală este opțională. O premieră în segment, aceasta din urmă oferă un plus de manevrabilitate și stabilitate, dar cu siguranță vorbim de un sistem mai puțin sofisticat decât cel cu care este echipată Clasa S.

Pachetul Driving Assistance a fost îmbunătățit cu funcții noi și include, printre altele, sisteme precum Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Trafic Sign Assist sau frânare automată de urgență.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa C este așteptată să debuteze în Europa pe parcursul acestui an.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus