Stiri de ultima ora

11.000 de șoferi, amendați în 3 zile! Poliția a scos absolut toate radarele pe șosele

11.000 de șoferi, amendați în 3 zile! Poliția a scos absolut toate radarele pe șosele
Auto
Poliția Română a făcut „curățenie generală” pe șosele, timp de trei zile! Agenții au aplicat în toată țara 11.000 de sancțiuni contravenționale, iar peste 1.000 de șoferi au rămas fără permis de conducere.

Potrivit IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române), acțiunea rutieră s-a desfășurat în perioada 28-30 iunie, cu scopul de a surprinde în flagrant delict cât mai mulți șoferi care încalcă normele Codului Rutier. Toate aparatele radar din dotare au fost amplasate pe șosele, iar inițiativa a dat roade.

În jur de 11.000 de amenzi contravenționale au fost acordate conducătorilor auto neglijenți, iar 1.027 de șoferi au rămas fără permis. Neregulile depistate nu s-au limitat la contravenții – agenții au constatat 135 de infracțiuni săvârșite pe drumurile publice în aceste trei zile.

Din păcate, comportamentul nechibzuit al multor șoferi români și infrastructura defectuoasă conduc la mii de decese în fiecare an. Din acest punct de vedere, suntem lideri continentali: România are cea mai mare rată a accidentelor rutiere fatale din Europa, potrivit Comisiei Europene.

De parcă situația nu era suficient de gravă, de multe ori ajung să circule pe drumuri publice persoane fără permis de conducere! Conform unui studiu realizat de EDIT (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), 35,2% dintre liceenii din București au condus deja o mașină, fără a avea carnet. Dintre aceștia, 38,5% nu erau însoțiți de niciunul dintre părinți în momentul respectiv.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus