Stiri de ultima ora

Zegrean sustine ca votul pentru Consiliul Legislativ nu este valabil. "Am mai avut astfel de situatii, iar CCR a fost pentru admitere"

Zegrean sustine ca votul pentru Consiliul Legislativ nu este valabil. Am mai avut astfel de situatii, iar CCR a fost pentru admitere
Actualitate
Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale si candidat al PNL pentru functia de presedinte al Consiliului Legislativ,sustine ca votul prin care Florin Iordache a fost ales in aceasta functie nu este valabil.Referitor la sesizarea pe care USR o va face la CCR in acest sens, el a precizat ca au mai fost astfel de sesizari si ca au primit decizie de admitere. Declaratiile au fost facute la postul Digi 24. "Am aflat despre propunerea asta ieri (marti - n.red.) la 12.00. Tot ce stiu, stiu din presa si din deductii logice.Am avut 41 de voturi si am aflat ca au fost 41 de liberali in sala.Deci, in anumita proportie, liberalii si-au facut treaba, dar nu s-au prezentat toti la vot. Ca daca se prezentau toti la vot, era altfel rezultatul.Problema e ca votul nu e valabil. In legea de organizare a Consiliului Legislativ, articolul 9 spune ca presedintele si sefii de sectie sunt alesi prin vot, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor in sedinta comuna.187, cat a fost rezultatul celui declarat castigator, nu reprezinta majoritatea deputatilor si senatorilor. Majoritatea e aceea despre care vorbim cand este vorba de motiune de cenzura, cea cu 233 sau cat trebuie sa fie.Am vazut anuntat in presa ca Dan Barna spune ca va sesiza CCR. Am mai avut astfel de situatii si Curtea Constitutionala s-a pronuntat pentru admitere"."Mandatul sa fie de 4 ani"
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus