Stiri de ultima ora

Vremea caldă în țară. Unde se vor înregistra și 21 de grade

Vremea caldă în țară. Unde se vor înregistra și 21 de grade
Actualitate
Astăzi avem tot vreme caldă. Cerul rămâne acoperit în sudul și în estul țării, pe unde e posibil să burnițeze. În zona Carpaților Meridionali vin câteva ploi.

În rest o să picure trecător. Maximele pleacă de la 11 grade în Bucovina și ating 21 de grade în Lunca Dunării.  

Cum va fi vremea în fiecare regiune

  În Dobrogea și Bărăgan găsim mulți nori și condiții de ceață și burniță, îndeosebi în orele dimineții. Mai târziu s-ar putea să apară și soarele, iar temperaturile mult mai ridicate decât ar fi normal, ajung pe la 19-20 de grade. În Moldova sudică și în nordul Munteniei așteptăm vreme caldă, dar cu cer noros, poate și câțiva stropi de ploaie. După prânz se vor înregistra în jur de 17-18 grade, valori mai potrivite pentru luna octombrie. Și în nordul Moldovei și în Bucovina domină atmosfera închisă, iar dimineață s-ar putea să apară ceață pe la câmpie. Vântul devine activ, iar temperaturile depasc din nou valorile normale.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi foarte cald pentru o zi de noiembrie, dar norii apar și aici și vor lasă câțiva stropi de ploaie. Vântul prinde putere, iar maximele pot atinge și 20 de grade în zona. Vreme schimbătoare găsim și în ținuturile vestice: înnorări, ploi sporadice și un vânt mai insistent în sudul Banatului. Temperaturile se mențîn ridicate și aici. Vremea rămâne caldă și în zona Transilvaniei, dar se adună norii și o să plouă puțin, în special pe la munte. Vântul continuă să sufle cu putere la altitudini mari, iar în vestul provinciei, temperaturile se apropie de 20 de grade. În Oltenia se încălzește față de ziua trecută, însă cerul va fi plin de nori și o să plouă în zonele deluroase. Pe la câmpie apar condiții de ceață și burniță, iar maximele ajung la 15-16 grade. Și în ținuturile sudice vin câteva ploi în zonele mai înalte. În schimb, în Lunca Dunării cerul se mai degajează pe la amiază și se pot atinge 20-21 de grade.  

Vremea în București

  În București, atmosfera se menține închisă și astăzi. E posibil să picure trecător, iar vântul rămâne activ. Se face, însă, mai cald decât ieri și maxima ajunge pe la 18 grade.  

Vremea la munte

La munte găsim vreme schimbătoare, câteva ploi în Carpații Meridionali și doi- trei stropi în masivele din nordul țării. Va fi în continuare mai cald decât în mod normal, iar pe crește vântul va suflă tare, cu viteze de 80-90 KM/h.  

Vremea pentru următoarele trei zile

Marți, temperaturile scad ușor, însă rămân peste nivelul perioadei. În vestul, nord-vestul și centrul țării prindem soare și timp frumos, dar în sud și est avem o altă zi mohorâtă, cu burniță sau câțiva stropi de ploaie. Miercuri va domina atmosfera închisă. O să plouă în jumătatea sud-estică, la deal, la munte și sporadic în celelelate zone, iar vântul se va înteți aproape peste tot. Vreme destul de neplăcută avem și joi. Norii persistă și mai vin ceva ploi, îndeosebi în sud și în sud-vest, iar vântul continuă să agite atmosfera. Temperaturile scad, mai accentuat în ținuturile estice și ajungem la un regim termic potrivit perioadei.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus