Stiri de ultima ora

Viorica Dăncilă s-a dezlănțuit la România TV: Am repus România pe harta mondială + Atac FURIBUND la Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă s-a dezlănțuit la România TV: Am repus România pe harta mondială + Atac FURIBUND la Klaus Iohannis
Actualitate
Viorica Dăncilă a participat, în perioada 23-26 martie, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), unde s-a întâlnit cu Mike Pence, vicepreședintele SUA, Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, și cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

”Au fost întâlniri foarte bune. A fost foarte importantă participarea la AIPAC. Am repus România pe harta mondială, având în vedere aprecierile pe care le-am primit la adresa noastră și a guvernării.

Cred că am făcut ceea ce e corect, România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată. Apropierea noastră de SUA și Israel este foarte importantă, nu înseamnă că vom avea o poziție împotriva UE, ci va fi una complementară. Afirmațiile lui Iohannis aduc prejudicii de imagini României, nu e prima dată. Când are ceva de reproșat, când jignește, nu trebuie să iasă cu reacții publice. Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Președintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul președintelui, nu al premierului.

Eu am fost în toate țările din Golf, nu am văzut ca președintele să viziteze țările arabe. Nu înseamnă că punctul nostru de vedere ne poziționează împotriva statelor arabe. M-aș fi așteptat ca președintele să îmi solicite o discuție despre această vizită, dar nu a dorit.

În SUA se vorbește despre România ca despre un stat prieten. Legat de mutarea ambasadei, îmi mențin punctul de vedere. În CSAT, așa cum a zis președintele Liviu Dragnea, președintele trebuie să ridice această problemă sau să își spună punctul de vedere. Văd că mă acuză de ignoranță, dar nu explică de ce nu vrea. Văd că nu numește,m de atâta timp, un ambasador în Israel.

Nancy Pelosi a acceptat invitația de a veni în România, la Invitația lui Liviu Dragnea.”, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus