Stiri de ultima ora

VIDEO | Un bărbat a supravieţuit după o cădere de la etajul 10 datorită ghetelor sale. Ipostaza bizară în care l-au găsit salvatorii

VIDEO | Un bărbat a supravieţuit după o cădere de la etajul 10 datorită ghetelor sale. Ipostaza bizară în care l-au găsit salvatorii
Actualitate
Pâslarii tradiţionali ruseşti, încălţămintea numită valenki, l-au salvat de la moarte pe un bărbat din Siberia care a avut parte de un accident pe cât de stupid, pe atât de periculos.

Locatarii unui bloc din Yakutsk, oraş aflat la circa 450 de kilometri la sud de Cercul Polar, au fost treziţi în toiul nopţii de strigăte disperate de ajutor care, în mod bizar, păreau să vină de la parter, din spatele unui zid gros. Salvatorii care au fost chemaţi să spargă peretele au descoperit un bărbat, agăţat cu capul în jos în interiorul unei galerii de ventilaţie.

Bărbatul a fost transportat la spital, iar imaginile din timpul neobişnuitei operaţiuni de salvare au fost distribuite pe Internet, a arătat RT .

Resident of #Yakutsk , #Russia , fell into the ventilation shaft trying to get his boots. The man was rescued by #EMERCOM pic.twitter.com/pAJ6sEJdu4

— RT (@RT_com) December 8, 2019

Povestea modului în care siberianul a ajuns într-o asemenea ipostază este chiar mai bizară. Se pare că bărbatul îşi scăpase încălţările în sistemul de ventilaţie de la etajul 10 al clădirii. Unii oameni susţin că acesta ar fi încercat să îşi usuce pâslarii, dar pantofii i-au scăpat şi acesta ar fi încercat să îi recupereze, ajungând astfel în poziţia în care l-au găsit salvatorii. Bărbatul s-a prăbuşit aproximativ 28 de metri, iar căzătura i-ar fi fost fatală dacă nu ar fi avut incredibilul noroc să aterizeze chiar pe valenki lui de lână. Astfel, încălţările i-au provocat bizara căzătură, dar i-au şi amortizat impactul care, în mod normal, ar fi ucis pe oricine.

De-a lungul secolelor, valenki au salvat vieţile multor ruşi, ferindu-i de frigul crunt, dar iată că ghinionistul din cazul de faţă le-a găsit o nouă întrebuinţare.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus