Stiri de ultima ora

VIDEO | Premierul a mers la Guvern pe jos - În plină pandemie, Cîţu încurajează aglomeraţia în mijloacele de transport în comun

VIDEO | Premierul a mers la Guvern pe jos - În plină pandemie, Cîţu încurajează aglomeraţia în mijloacele de transport în comun
Actualitate
Premierul Florin Cîțu a venit pe jos la birou, pentru a marca demararea campaniei Ministerului Mediului, „Vinerea Verde”: „Exclusiv pe jos. Fac foarte des acest lucru”.

„Fac acest lucru foarte des. (...) Am venit exclusiv pe jos și am făcut 15 minute. Nu este frig”, spune Florin Cîțu.

Atenționat că mulți angajați ai Guvernului au venit cu mașina la birou, premierul afirmă că „sigur se vor adapta”.

„Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt sigur că în lunile următoare vor veni pe jos vinerea”, adaugă Cîțu.

De asemenea, el menționează că nu folosește bicicleta, dar mai vine la birou cu metroul și că Bucureștiul va fi mai prietenos cu mediul și cu bicicliștii.

„Transportul la suprafață poate fi îmbunătățit, dar este o opțiune în acest moment. Știu că se va reînnoi parcul de tramvaie”, conchide premierul.

Mai mulți miniștri au venit la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafață sau metroul.

Lucian Bode a venit cu metroul, Cătălin Drulă cu tramvaiul, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării cu autobuzul. De asemenea, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan și Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport mașini electrice.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a lansat campania „Vinerea Verde”, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus