Stiri de ultima ora

VIDEO Klaus Iohannis, apel către românii din diaspora: Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările

VIDEO Klaus Iohannis, apel către românii din diaspora:  Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările
Actualitate
Preşedintele Klaus Iohannis face un apel la românii din diaspora să se înscrie pentru votul prin corespondenţă, în condiţiile în care nu este sigur că toate ţările în care se află români vor permite organizarea secţiilor de vot.

"Când am promovat votul prin corespondență ne-am gândit că ar fi bine să aibă posiblitatea românii din diaspora să voteze și în situația în care nu pot ajunge la secția de votare. Nu ne-am gândit atunci la o pandemie, dar iată că procedura votului prin corespundeţă este foarte utilă. Aș face un apel la românii din diaspora să se înscrie pentru votul prin corespondeţă. Nu avem nicio garanție că se vor putea deschide secții de votare în toate țările. Din acest motiv este necesar să se înscrie pentru votul prin corespondență. Altfel este posibil că în anumite țări românii să nu își poată exprimă votul", a afirmat preşedintele.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării faptul că termenul-limtă de înregistrare ca alegători prin corespondenţă sau la o secție de votare este data de 21 octombrie 2020. Prelungirea cu 30 de zile a perioadei de înregistrare a cetățenilor români din diaspora pe portalul  www.votstrainatate.ro a fost decisă de Parlament, printr-o lege care a fost promulgată astăzi de către președintele României.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus