Stiri de ultima ora

Vara infrateste Tara - Flash-mob in centrul Capitalei: Romanii de pe ambele maluri ale Prutului au dansat si s-au imbratisat

Vara infrateste Tara - Flash-mob in centrul Capitalei: Romanii de pe ambele maluri ale Prutului au dansat si s-au imbratisat
Actualitate
Peste 100 de tineri din Bucuresti si din Basarabia au participat vineri, in Piata Sfantu Gheorghe din Capitala, la Kilometrul zero, la un flash-mob organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012.

Evenimentul a fost prilejuit si de lansarea site-ului basarabia-acasa.ro, prin care romanii de pe ambele maluri ale Prutului sunt indemnati sa se cunoasca si sa se viziteze reciproc.

"Astazi demaram proiectul prin care ne dorim sa aducem Basarabia acasa. Am inceput cu infratirea de localitati si de institutii, continuam cu infratirea oamenilor si asteptam ca toti bucurestenii sa se infrateasca cu un frate din Basarabia pe platforma noastra, basarabia-acasa.ro , pentru ca este pacat ca in veacul informatiilor si al tehnologiilor sa nu ne cunoastem roman cu roman.

Eu sunt din Chisinau si vreau sa cunosc pe cineva din Targu Mures. Acum este timpul pentru natiunea romana sa se reintregeasca, sa se uneasca si sa se cunoasca mai bine", a declarat Sorin Becciu, membru din Chisinau al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Cincizeci de tineri din Basarabia si tot atatia din Bucuresti s-au strans intr-o hora, cu steaguri tricolore ale Romaniei si ale Republicii Moldova in maini, au dansat si au cantat "Hora Unirii" si refrenul melodiei "Fratele meu de peste Prut". La final, tinerii au facut schimb de steaguri si s-au imbratisat.

"Vara aceasta avem un proiect foarte ambitios. Dorim sa aducem 100.000 de basarabeni in toata Romania. Pana in toamna vom avea foarte multe proiecte, prin care vom aduce, timp de doua nopti si trei zile, grupuri de 50 de basarabeni si toti cei care pot sa ne sprijine cu o cazare, cu un contact, cu un ajutor oarecare sa intre pe platforma basarabia-acasa.ro si sa facem unirea, pentru ca este in puterea noastra sa ne schimbam viitorul", a spus Sorin Becciu.

Prin evenimentul denumit generic "Vara infrateste Tara", fiecare persoana din Romania va avea oportunitatea sa viziteze gratuit Republica Moldova si fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce isi doreste despre Romania chiar din teren, a precizat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus