Stiri de ultima ora

Unitate mobilă pentru triajul pacienților oncologici care ajung la Spitalul Județean Sibiu | Romania Libera

Unitate mobilă pentru triajul pacienților oncologici care ajung la Spitalul Județean Sibiu | Romania Libera
Actualitate
Asociația „Dăruiește Viață” a trimis la Sibiu o unitate mobilă destinată triajului epidemiologic pentru persoanele care suferă de afecțiuni oncologice și trebuie să se interneze în Spitalul Județean de Urgență.

Actualizat: 22.11.2020 - 13:09

Unitatea mobilă are 96 metri pătrați, este compusă din două cabine de triaj/recoltare și o cabină de așteptare și va fi operațională începând de săptămâna viitoare.

„Pacienţii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în faţa coronavirusului. În România, pe lângă riscul de infectare cu SAARS-CoV2, pacienţilor oncologici le este tot mai greu să aibă acces la tratamentul care îi ţine în viaţă, din cauza lipsurilor din infrastructura spitalicească şi a lipsei circuitelor medicale corecte. De cele mai multe ori, sunt nevoiţi să aştepte la cozi în afara spitalelor, în condiţii meteo nefavorabile sau în corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triaţi şi a-şi primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie).”, au anunțat reprezentanții Asociației „Dăruiește Viață” într-un comunicat de presă.

Unitățile modulare de triaj a pacienților sunt o soluție viabilă în contextul creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19 și reprezintă o formă de sprijin pentru bolnavii oncologici și cadrele medicale care-i tratează.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus