Stiri de ultima ora

Una dintre companiile de termoficare ale PMB a cumparat mai multe masini de lux. Ciucu: S-au luat pentru directorime!

Una dintre companiile de termoficare ale PMB a cumparat mai multe masini de lux. Ciucu: S-au luat pentru directorime!
Actualitate
O companie municipala de termoficare si-a cumparat 3 masini de lux pe care sa le transfere catre "noul RADET", numit Termoenergetica SA, semnaleaza consilierul general Ciprian Ciucu (PNL). In replica, Termoenergetica sustine ca nici macar nu isi doreste respectivele masini. In aceasta situatie, intrebarea este: de ce s-au mai cumparat?Inca de joia trecuta, consilierul general Ciprian Ciucu (PNL) a spus ca ca veni cu informatii despre masinile de lux pe care si le cumpara companiile municipale de termoficare. Astfel de cheltuieli, sustinea inca de atunci Ciprian Ciucu, sunt nejustificate, de vreme ce banii dati pe masini puteau fi investiti in reabilitarea retelei, care pocneste tot mai des si lasa mii de oameni in frig .In dimineata zilei de 3 decembrie, Ciprian Ciucu a facut publice informatiile promise. Mai exact, a postat o imagine cu 3 masini de tip Safe Utility Vehicle (SUV) marca Hyundai, model Tucson care au fost de curand cumparate de Compania Municipala Energetica SA tocmai pentru a fi transferate CM Termoenergetica SA.Masinile au numere rosii - adica sunt noi - si sunt inmatriculate in Valcea, semn ca au fost cumparate de la un dealer auto din respectivul judet.

Evident, imaginea postata nu e suficienta pentru a stabili pretul masinilor SUV. Se poate vedea, insa, ca jantele masinilor sunt din aliaj, iar astfel de accesorii cresc, de regula, pretul unui autoturism.Din intelegerea noastra, pretul unei astfel de masini fara tractiune integrala pleaca de la aproape 19.000 de euro, in varianta de baza. Daca i se adauga diverse dotari, pretul creste. In cazul in care masinile ar avea tractiune integrala si motor de putere mare si accesorii suplimentare pretul ar putea creste pana la cateva zeci de mii de euro.Ciucu: N-au nevoie de astfel de masini. Sunt pentru directorime!Consilierul general Ciprian Ciucu a precizat pentru Ziare.com ca o comapnie municipala ca Energetica SA nu are la ce folosi SUV-uri.

"Nu vad nicio justificare pentru care o companie municipala sa aiba trei asemenea SUV-uri. De regula, asemenea masini se cumpara pentru directorime.Pana si primarul general al Capitalei merge cu Duster-ul. Dar companiile municipale de asta au si fost infiintate: ca sa nu mai raspunda in fata Consiliului General, ci doar in fata propriului Consiliu de Administratie si astfel sa isi cheltuiasca banii cum vor.Energetica SA a fost infiintata inca din 2017. Si, in loc sa isi indeplineasca misiunea, au cheltuit banii pe astfel de lucruri", a precizat Ciprian Ciucu pentru Ziare.com.Termoenergetica: Nici nu sunt ale noastre si nici nu ne trebuie asa cevaDirectorul general al Termoenergetica SA, Alexandru Burghiu, a declarat pentru Ziare.com ca societatea pe care o conduce nu are nicio legatura cu masinile respective."Nu sunt masinile companiei Termoenergetica SA si nici nu ne vor fi transferate. Nici nu ne dorim asa ceva, pentru ca interesul nostru este sa investim in retea si in domeniul de activitate, nu in astfel de bunuri. Nici la RADET n-am avut masini scumpe si nici nu am avut nevoie de asa ceva", a declarat Alexandru Burghiu pentru Ziare.com.Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com de CM Termoenergetica SA se arata ca "singurele achizitii facute de Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti de la infiintare pana in prezent sunt cele impuse de necesitatea preluarii activitatii si a angajatilor fostei regii autonome (RADET Bucuresti), respectiv achizitii de abonamente software pentru contabilitate, tipizate, stampile etc.".Ziare.com a solicitat in scris companiei Energetica SA informatii cu privire la motivul pentru care a cumparat aceste masini, la motorizarea si echiparea lor, dar si la modul in care urmeaza sa le foloseasca.Pe masura ce Energetica SA ne va furniza informatiile solicitate, vom reveni cu amanunte.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus