Stiri de ultima ora

Un mizilic: Elon Musk va primi un bonus de 346 milioane de dolari, în urma creșterii valorii de piață a Tesla

Un mizilic: Elon Musk va primi un bonus de 346 milioane de dolari, în urma creșterii valorii de piață a Tesla
Actualitate
Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla, se apropie de plata primei tranșe de opțiuni, în valoare de 346 milioane dolari, dintr-un pachet de remunerație record, după ce valoarea acțiunilor companiei s-a dublat în ultimele trei luni, anunță Reuters.

Pentru ca Musk să primească tranșele ulterioare, în condițiile pachetului negociat în 2018, valaorea de piață a companiei ar trebui să continue să crească cu 50 de miliarde de dolari în perioada de 10 ani a acordului, miliardarul câștigând pachetul complet în cazul în care capitalizarea de piață a companiei va atinge 650 miliarde de dolari, urmând să atingă mai multe obiective de venituri și profit.

Musk nu primește salariu sau bonusuri, ci doar opțiuni care se bazează pe valaorea de piață a Tesla și o serie de repere pentru creșterea companiei.

Potențiala plată a lui Musk este comparabilă cu cele 638 de milioane de dolari primiți de fondatorul Snap Inc, Evan Spiegel, în 2017, după oferta publică inițială a companiei. În 2018, CEO-ul Walt Disney, Robert Iger, a obținut acțiuni în valoare de 149,6 milioane dolari, inclusiv prime legate de achiziționarea de către Disney de active de film și televiziune de la Twenty-First Century Fox.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus