Stiri de ultima ora

UEFA vrea să organizeze EURO 2020 într-o singură țară. Câte meciuri ar trebui să se joace la București

UEFA vrea să organizeze EURO 2020 într-o singură țară. Câte meciuri ar trebui să se joace la București
Actualitate
UEFA vrea să organizeze EURO 2020 într-o singură țară. Câte meciuri ar trebui să se joace la București

21-01-2021 13:43 Autor: Cristian Anton

UEFA va anunța în martie dacă EURO 2020 se va organiza într-o singură țară, în loc de 12 așa cum este planificat în prezent a se desfășura turneul final programat pentru vara acestui an.

  Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândește dacă va organiza Campionatul European într-o singură țară în această vară, mai degrabă decât pe tot continentul, așa cum era planificat, potrivit CEO-ului Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, scrie The Guardian. Turneul, numit încă Euro 2020, este programat să înceapă pe 11 iunie în 12 orașe din Europa, dar Rummenigge a spus că acest concept a fost creat înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19. "Nu trebuie să uităm că ideea acestei găzduiri speciale a turneului a apărut atunci când coronavirusul nu exista. A fost o inițiativă a Comisiei UE care dorea ca fotbalul să fie arătat în toată Europa", a declarat Rummenigge pentru ziarul german Muenchner Merkur.

„Știu însă că președintele UEFA, Aleksander Ceferin - care este incredibil de atent cu corona - se gândește dacă nu ar avea mai mult sens în aceste vremuri să jucăm turneul într-o singură țară. Asta ar asigura un concept de igienă corespunzător, desigur", a mai spus el.  

București ar trebui să organizeze patru meciuri pe Arena Națională

  Orașele gazdă urmează să fie Londra, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Copenhaga, München, Roma, St Petersburg, București, Budapesta și Baku, cu semifinale și finale stabilite pentru Wembley. Se așteaptă ca UEFA să ia o decizie cu privire la soarta turneului în martie. Ceferin a declarat săptămâna trecută că programele de vaccinare, care se deplasează la viteze diferite în diferite țări gazdă, vor fi cheia pentru a rămâne la planul legat de EURO 2020. Bucureștiul ar trebui să găzduiască patru meciuri pe Arena Națională, trei din Grupa C și unul din optimile de finală: Austria- Macedonia de Nord pe 14 iunie, Ucraina- Macedonia de Nord pe 18 iunie, Ucraina- Austria pe 22 iunie și optimi pe 29 iunie. România nu s-a calificat la Euro 2020.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus