Stiri de ultima ora

Ucraina s-a impus pe Arena Națională, 2-1, în fața Macedoniei de Nord: Macedonenii sunt eliminați

Ucraina s-a impus pe Arena Națională, 2-1, în fața Macedoniei de Nord: Macedonenii sunt eliminați
Actualitate
Ucraina a câștigat primul meci de la Euro 2020, la București, pe Arena Națională! Echipa antrenată de Andrei Şevcenko a marcat prin Andrei Iarmolenko (29) şi Roman Iaremciuk (34). Macedonia de Nord, eliminată deja de la Euro 2020 în urma acestei înfrângeri, a marcat prin Ezgjan Alioski.

Alioski a executat în minutul 57 un penalti, Buşan a respins în faţă, iar macedoneanul a retrimis a doua oară balonul spre poartă şi a înscris.

Ucraina a controlat jocul din start şi prima sa ocazie a venit în min. 5, când Karavaev a şutat din voleu peste poartă, după o minge respinsă de Dimitrievski. Malinovski a fost aproape de gol (8), însă şutul său la colţul scurt a fost respins în corner de Dimitrievski. Echipa antrenată de Şevcenko a ratat o mare şansă în min. 11, prin Iaremciuk, care a scăpat singur spre poartă, dar a preferat să încerce o pasă şi a fost blocat de Ristovski.

Prima acţiune mai închegată de macedonenilor a venit în min. 15, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a şutat imprecis din poziţie bună. Un minut mai târziu, Elmas a reluat la colţul scurt, în plasa laterală, centrarea lui Nikolov.

Ucraina continuat să atace în valuri, iar Iarmolenko a avut un şut blocat de Velkovski (23), după care a fost oprit de Dimitrievski la 6 metri (28).

Galbenii au deschis scorul în min. 29, după un corner executat de Malinovski, Karavaev a reluat acrobatic cu călcâiul, iar Iarmolenko trimis în plasă de la bara a doua.

Ucraina şi-a dublat avantajul în scurt timp (34), Iaremciuk scăpând singur cu portarul după pasa lui Iarmolenko.

Macedonia de Nord a reuşit să trimită mingea în plasă prin Pandev, dar golul a fost anulat pentru ofsaid (39).

Până la pauză, Ucraina a mai avut o şansă notabilă, dar şutul lui Karavaev (40), blocat Velkovski a fost reţinut cu emoţii de Dimitrievski.

La reluare, macedonenii au fost mai incisivi şi au avut şansa de a înscrie în min. 47, la o pătrundere a lui Ademi, dar şutul acestuia la colţul scurt a fost respins miraculos de Buşcean scoate miraculos.

Dimitrievski s-a remarcat la poarta cealaltă (51), la lovitura liberă executată de Malinovski din flancul drept, iar la cornerul care a urmat Zabarnîi (52) i-a dat şi el emoţii lui Dimitrievski.

În min. 57, Macedonia de Nord a redus din diferenţă, prin Ezgjan Alioski, după ce penalty-ul executat de jucătorul lui Leeds a fost respins de Buşcean. Lovitura de pedeapsă s-a acordat pentru faultul lui Karavaev la Pandev, după ce şutul lui Trajkovski fusese deviat în bară de Buşcean.

Ucraina a fost aproape să marcheze al treilea gol prin Malinovski (65), dar mijlocaşul echipei Atalanta a tras pe direcţia portarului.

Pe fondul unui joc echilibrat, Trajkovski a fost periculos, cu un şut din marginea careului, cu pământul, respins cu emoţii de Buşcean (68).

Noul-intrat Ţîgankov, elevul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a ratat o ocazie mare în min. 74, şutând pe lângă de la circa 11-12 metri.

Ultima ocazie a macedonenilor a fost ratată de Trajkovski, care a şutat periculos la colţul lung (90+4).

Ucraina a obţinut prima sa victorie în grupă, după 2-3 cu Olanda, la Amsterdam, în timp ce debutanta Macedonia de Nord a pierdut al doilea joc la rând, după 1-3 cu Austria.

Joi are loc şi celălalt meci al grupei, Olanda - Austria, la Amsterdam.

În ultima etapă, pe 21 iunie, Ucraina va înfrunta Austria la Bucureşti, iar Macedonia se va deplasare la Amsterdam pentru partida cu Olanda.

Clasament: 1. Austria - 3 puncte (1), 2. Olanda - 3 puncte (un meci), 3. Ucraina - 3 puncte (2), 4. Macedonia de Nord - niciun punct (2).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus