Stiri de ultima ora

Ucraina şi Polonia sunt nemulţumite de abordarea lui Joe Biden faţă de proiectul Nord Stream 2

Ucraina şi Polonia sunt nemulţumite de abordarea lui Joe Biden faţă de proiectul Nord Stream 2
Actualitate
Ucraina şi Polonia sunt preocupate că preşedintele SUA, Joseph Biden, nu depune suficiente eforturi pentru blocarea proiectului gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, un proiect prioritar al preşedintelui rus Vladimir Putin, afirmă surse citate de site-ul Axios.com.

16 afişări

Ucraina şi Polonia sunt nemulţumite de abordarea lui Joe Biden faţă de proiectul Nord Stream 2

"Ucrainenii sunt puţin dezamăgiţi că preşedintele Biden nu a asumat la Ediţia specială a Conferinţei pentru Securitate de la München angajamentul de a utiliza toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a opri proiectul Nord Stream 2. Dar nu este prea târziu ca Statele Unite să treacă la acţiuni decisive, iar ucrainenii sunt încrezători că Administraţia Biden va face acest lucru", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial apropiat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

ULTIMELE ȘTIRI

Miniştrii de Externe din Polonia şi Ucraina, Zbigniew Rau şi Dmitro Kuleba, au cerut Administraţiei SUA, într-un editorial publicat în site-ul Politico.eu, să aplice măsuri pentru blocarea proiectului gazoductului. "Polonia şi Ucraina au interesul comun pentru un Occident puternic, vibrant şi rezistent. Suntem uniţi în spatele unei viziuni măreţe, urmărită de toţi preşedinţii americani după al II-lea Război Mondial, privind o Europă unită, prosperă şi în pace. (...) Îi cerem preşedintelui Joe Biden să utilizeze toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a împiedica finalizarea acestui proiect", afirmă cei doi miniştri de Externe.

"Administraţia Biden menţine angajamentul de a folosi toate instrumentele disponibile pentru a contracara influenţele negative ruse şi pentru a susţine obiectivele în materie de securitate energetică transatlantică. Noi am transmis clar că există riscul sancţionării companiilor implicate în proiectul Nord Stream 2. Continuăm să examinăm entităţile implicate în activităţi potenţial sancţionabile", a declarat, în acest context, Ned Price, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Lucrările majore la gazoductul Nord Stream 2 au fost întrerupte în timpul Administraţiei Donald Trump, dar au fost reluate după începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden. Gazoductul este construit în proporţie de 90%.

În prezent, Rusia exportă gaze naturale spre Europa Occidentală prin Ucraina, dar gazoductul Nord Stream 2 va face legătura directă cu Germania.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus