Stiri de ultima ora

Trupe americane, in mars prin Romania spre Republica Moldova. Exercitiile la care vor participa soldatii

Trupe americane, in mars prin Romania spre Republica Moldova. Exercitiile la care vor participa soldatii
Actualitate
Militari ai Armatei Republicii Moldova si ai Statelor Unite ale Americii vor participa, in perioada 3 mai — 20 mai 2016, la exercitiul "Dragon Pioneer 2016", desfasurat, in premiera, in Republica Moldova.

Aplicatiile, la care vor fi antrenati 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA si 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de mentinere a pacii, precum si din brigazile 1, 2 si 3 ale Armatei Nationale, au ca scop instruirea comuna a subunitatilor de geniu si cresterea nivelului de interoperabilitate dintre cele doua armate, informeaza

Scenariul exercitiului, care se va desfasura in Batalionul de Geniu si la Centrul de instruire al Brigazii infanterie motorizata „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Nationale si SUA la executarea cercetarii de geniu, lucrarilor de fortificatie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apa, executarea lucrarilor de distrugere, de supravietuire, cu asigurare logistica in conditii de camp, cu acordarea ajutorului medical si evacuarea ranitilor.

In cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unitati de tehnica din dotarea armatei SUA, dintre care 11 masini de lupta si asigurare de lupta (geniu), 18 masini de manevra HMMWV, 29 masini de transport, medicale, geniu. Armata Nationala va participa cu 40 de masini de geniu si asigurare.

Unitatile de tehnica americane vor intra in Republica Moldova la 2 mai curent, prin punctul de trecere Sculeni si se vor deplasa pe drumul national M14, urmand traseul Sculeni — Falesti — Negresti.

Foto: deschide.md

In perioada 25 aprilie – 2 mai 2016, Brigada 15 Mecanizata "Podu Inalt" ii va gazdui pe militarii Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care vor executa exercitii demonstrative si vor participa la evenimente sportive alaturi de militarii romani vineri, 29 aprilie, in intervalul orar 10.00-16.00, la ERA Shopping Park Iasi, informeaza un comunicat al Brigazii 15 mecanizate Podu Inalt.

Militarii din Brigada 15 Mecanizata "Podu Inalt" si din Regimentul 2 Cavalerie intentioneaza sa prezinte cateva elemente de dotare, specifice unitatii americane si militarilor ieseni.

Alaturi de militarii din fortele terestre, vor participa si camarazi din Fortele Aeriene Romane – Baza 95 Aeriana de la Bacau – si din Fortele Navale Romane, publicul participant la aceasta manifestare avand astfel ocazia sa interactioneze cu militarii din principalele categorii de forte si, de asemenea, sa cunoasca oferta educationala a M.Ap.N., prin standul de promovare a carierei militare prezentat de Biroul de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iasi.

Cei aproximativ 200 de militari americani se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova in perioada 2 mai - 21 mai, anunta Ambasada SUA la Chisinau. Ei vor participa la un exercitiu comun cu militarii moldoveni, care se va axa pe activitati de pregatire medicala, mentenanta si operatiuni geniste.

Fortele Terestre ale SUA dislocate in Europa (USAREUR), isi sporesc prezenta in Europa de Est in cadrul Operatiei "Atlantic Resolve", prin cresterea numarului activitatilor de instructie si al exercitiilor multinationale. Aceasta actiune consta in dislocarea unor forte americane in Europa, in vederea reasigurarii Aliatilor SUA de capacitatea Aliantei de a reactiona in situatii de criza, demonstrarea eficacitatii masurilor de reasigurare adoptate cadrul Consiliului Nord-Atlantic, asigurarea stabilitatii si securitatii regionale.

Operatia "Atlantic Resolve" are ca scop asigurarea flancului estic al NATO in contextul climatului actual de securitate.

Misiunea consta in asigurarea prezentei fortelor americane, instruirea/antrenarea specifica acestora in comun cu partenerii, intr-un cadru bilateral si multinational, in vederea demonstrarii capabilitatilor si verificarii interoperabilitatii intre structuri, precum si intaririi relatiilor de cooperare militara bilaterale.

In baza documentelor care reglementeaza instructia si exercitiile in fortele terestre, a intelegerilor si documentelor bilaterale cu partenerul american, in anul de instructie 2016 au fost planificate activitati de instruire in comun ale militarilor SUA cu structuri militare din fortele terestre.

Acest mars de dislocare va fi urmat, in perioada 20.05-06.06.2016, de un exercitiu militar multinational denumit "SARMIS-16", ce se va desfasura in Cincu, exercitiu inclus in programul NATO – MTEP (Military Training and Exercise Programme), fiind parte a activitatilor de instructie cuprinse in cadrul Operatiei "Atlantic Resolve".
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus