Stiri de ultima ora

TRAGEDIE la Marea Neagră! Un AVION MILITAR RUS s-a PRĂBUŞIT, la Soci, cu 93 de persoane la bord | Ministerul rus al Apărării anunţă că nu există supravieţuitori. Doar patru corpuri au fost recuperate

TRAGEDIE la Marea Neagră! Un AVION MILITAR RUS s-a PRĂBUŞIT, la Soci, cu 93 de persoane la bord | Ministerul rus al Apărării anunţă că nu există supravieţuitori. Doar patru corpuri au fost recuperate
Actualitate
UPDATE 12.54: Ministerul rus al Apărării anunţă că nu există supravieţuitori după prăbuşirea avionului Tu-154 cu 93 de persoane la bord; patru corpuri găsite

Niciun supravieţuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbuşit avionul militar de tip Tu-154, a declarat pentru presa rusă general-maiorul Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 93 de persoane – inclusiv zeci de cântăreţi din corul Armatei Roşii, dansatori şi membri ai orchestrei – s-a prăbuşit în mare duminică dimineaţa, în drum spre Siria.

”Nu erau semne de supravieţuitori” la locul prăbuşirii avionului, a declarat generalul.

Potrivit AFP, au fost descoperite patru corpuri.

Viktor Ozerov, şeful Comisie pentru Apărare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat, citat de RIA Novosti, că el ”exclude total” terorismul ca posibilă cauză a prăbuşirii, conform AP.

Avionul se afla în drum către baza aeriană rusă din Siria, cu 92 de persoane la bord, atunci când s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, din staţiunea balneară Soci.

Cel puţin un corp a fost găsit, iar Moscova nu spune nimic despre eventuali supravieţuitori.

Ministerul Apărării a publicat lista pasagerilor.

Între aceştia se află 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducătorul acestuia Valeri Halilov.

Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al forţelor armate ruse. El include o formaţie de instrumentişi şi o companie de dans.

Avionul, de tip Tupolev-154 aparţine Ministerului Apărării şi ducea corul să susţină un concert la baza aeriană rusă din Siria, a anunţat ministerul.

În total, 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei care a dispărut de pe radare la 20 de minute după ce a decolat de la Soci, la ora locală 5.20 (4.20, ora României), unde a făcut escală de la Moscova.

Serviciile de Urgenţă au descoperit fragmente ale aeronavei la 1,5 kilometri de litoralul staţiunii, la o adâncime de 50-70 metri, a anunţat ministerul.

Nouă jurnalişti ruşi, inclusiv o echipă de televiziune de la Pervîi Kanal, se aflau printre pasageri.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu coordonează personal eforturile de salvare, iar preşedintele rus Vladimir Putin este ţinut la curent prin rapoarte oficiale despre incident.
nasul.tv

Articole similare :
comments powered by Disqus